Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμφωνία Microsoft και ελληνικής κυβέρνησης.

TH ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης του δημόσιου τομέα και την παροχή αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους Ελληνες πολίτες σηματοδοτεί η συμφωνία που υπέγραψαν χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, και ο πρόεδρος της Microsoft Corporation, Bill Gates.....

TH ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης του δημόσιου τομέα και την παροχή αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους Ελληνες πολίτες σηματοδοτεί η συμφωνία που υπέγραψαν χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, και ο πρόεδρος της Microsoft Corporation, Bill Gates.

Η στρατηγική αυτή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τη Microsoft αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας με τη βοήθεια της τεχνολογίας και εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών της Microsoft, που πραγματοποιείται στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών της Microsoft για την κάλυψη των αναγκών του ευρύτερου δημόσιου τομέα της χώρας. Η συνεργασία θα κινηθεί σε ορίζοντα τετραετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας πρόκειται να υλοποιηθεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με έμφαση στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης, καθώς και στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Microsoft Corporation, Bill Gates, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση για την ευρύτερη ενίσχυση των τεχνολογικών δεξιοτήτων των πολιτών και των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Μέσα από την ανάπτυξη συνεργειών, η Microsoft δεσμεύεται να συμβάλει στις προσπάθειες της Ελλάδας για την οικοδόμηση μιας δυναμικής οικονομίας της γνώσης και μιας συμμετοχικής ψηφιακής κοινωνίας».

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε: «Υπογράψαμε μια στρατηγική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της κορυφαίας εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, της Microsoft. Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε την ωφέλεια του Δημοσίου από την ήδη υφιστάμενη συνεργασία του με τις ιδιωτικές εταιρείες. Το σημαντικό αυτό γεγονός αποτελεί ένα πρώτο βήμα υλοποίησης των δράσεων της ψηφιακής στρατηγικής, που κατάρτισε η κυβέρνηση για την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών σε όλο το εύρος της οικονομίας και της κοινωνίας».

Στις εργασίες του Φόρουμ συμμετείχαν ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέας Καραμάνος, ο γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας, Ιωάννης Τσουκαλάς, και ο ειδικός γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας Βασίλης Ασημακόπουλος, ενώ η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν μεταξύ των ομιλητών της διήμερης εκδήλωσης.

Κέντρο καινοτομίας

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Microsoft θα ιδρύσει στην Ελλάδα ένα Κέντρο Καινοτομίας (Microsoft Innovation Center), το οποίο θα υποστηρίζει τις προσπάθειες της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ελληνικών εταιρειών λογισμικού, με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής.

Οι τρεις κύριοι τομείς δράσης του κέντρου θα αφορούν στην ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων και την προώθηση της καινοτομίας. Αξιοποιώντας τους πόρους του Κέντρου Καινοτομίας, η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι νέες επιχειρήσεις και οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν, να εφαρμόζουν πιλοτικά και να ενσωματώνουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στα προϊόντα και τις τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσουν στη χώρα μας.

Παράλληλα, η Microsoft αναλαμβάνει την παροχή υποτροφιών σε διδακτορικούς φοιτητές, με σκοπό τη συμμετοχή τους σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συνεργασία ακαδημαϊκών και φοιτητών για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης για τη δωρεάν παροχή λογισμικού σε τμήματα πληροφορικής και συναφών κλάδων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας μας για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Επιπλέον, το ελληνικό Δημόσιο εξασφαλίζει προνομιακούς όρους για την προμήθεια προγραμμάτων λογισμικού, καθώς και το δικαίωμα απόκτησης όλων των νέων εκδόσεων λογισμικού της Microsoft που πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς του Δημοσίου που εντάσσονται στη συμφωνία θα έχουν δικαίωμα χρήσης του λογισμικού και στο σπίτι, ενώ θα μπορούν να εκπαιδευτούν στη χρήση νέων τεχνολογιών, μέσω εργαλείων ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο