Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπόδειγμα αιτιολογικής έκθεσης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

ΣTHN κατάρτιση υποδείγματος αιτιολογικής έκθεσης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσει μια επιχείρηση για να υπογράψει ειδική επιχειρησιακή σύμβαση προχωρεί η διοίκηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ως ύστατη προσπάθεια προώθησής τους. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης όσο και του ΣΕΠΕ, υπό την πίεση της τρόικας, έχουν επιδοθεί στην αναζήτηση υπογραφής ενός σεβαστού αριθμού «ειδικών» συμβάσεων.

Με την κατάρτιση υποδείγματος αιτιολογικής έκθεσης η πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας θα προσπαθεί να καταστήσει πρόσφορες τις συνθήκες ώστε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα να προχωρήσουν στη σύναψη ειδικών συμβάσεων για τη διασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, αλλά και να εξασφαλίσει ταυτόχρονα νέα περίοδο χάριτος για την καθιέρωση μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας έως τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο υπόμνημα θα περιλαμβάνονται τα εξής:

 Παρουσίαση συνθηκών αγοράς και ανταγωνισμού στον κλάδο, μερίδια αγοράς, SWOT ανάλυση (point by point).

 Ανάλυση οικονομικών αποτελεσμάτων της επιχείρησης, με τον υπολογισμό συγκεκριμένων αριθμοδεικτών.

 Αιτιολογική αναφορά στην οποία να αποδεικνύεται ότι η βιωσιμότητα της επιχείρησης στο παρόν εξαρτάται και από τη μείωση του εργατικού κόστους.

 Αιτιολογική αναφορά, βάσει της οποίας να διαμορφώνεται η προοπτική για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της επιχείρησης, μέσα από την πρόβλεψη της απασχόλησης των εργαζομένων για την επόμενη τριετία.

Ακόμη θα απαιτούνται:

Α) Βιβλία Β΄ Kατηγορίας:

 Δήλωση φορολογίας εισοδήματος των 3 τελευταίων οικονομικών ετών (έντυπα Ε1, Ε3, Ε5)

 Εκκαθαριστικές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, σε περίπτωση που στο τρέχον έτος δεν έχει υποβληθεί δήλωση εισοδήματος

 Βιβλίο εσόδων - εξόδων, στο οποίο να είναι καταχωρημένα όλα τα στοιχεία στις ξεχωριστές στήλες του, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6 του Π.Δ. 186/92.

 Προσκόμιση καταστάσεων προσωπικού.

Β) Βιβλία Γ΄ Κατηγορίας:

 Προσκόμιση οικονομικών καταστάσεων της επιχείρησης (ισολογισμός, κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης και κατάσταση ταμειακών ροών για τις εταιρίες που καταρτίζουν λογιστικές καταστάσεις με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) της τελευταίας 3ετίας και τις τελευταίας διαθέσιμης ενδιάμεσης λογιστικής κατάστασης σε περίπτωση που βρισκόμαστε στο μέσο της χρήσης και ως εκ τούτου είναι πιο πρόσφατη από την τελευταία λογιστική κατάσταση έτους.

 Προσκόμιση καταστάσεων προσωπικού τρέχοντος έτους.

 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο