Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Εισοδηματική Πολιτική για το 2006

Σχετικά με την εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης για το 2006, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:..

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Αθήνα,  1-2-2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης για το 2006, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στα πλαίσια υλοποίησης της εισοδηματικής πολιτικής της Κυβέρνησης για το 2006 και με γνώμονα την επιτακτική ανάγκη για πιστή εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού, μετά από εξάντληση όλων των ορίων της δημοσιονομικής πολιτικής, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Ο βασικός μισθός των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και λοιπών Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα αυξηθεί κατά 3%. Πέραν του ποσοστού αυτού, θα πρέπει στις αποδοχές να συνυπολογισθεί και η ωρίμανση (αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου, μισθολογικές προαγωγές κ.λ.π.), η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 1,1% περίπου. Επιπλέον, στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα αποδοθεί από το Σεπτέμβριο και η δεύτερη δόση του θεσμοθετημένου 2% επιδόματος ειδικών συνθηκών, η πρώτη δόση του οποίου καταβάλλεται ήδη από 1-9-2005.

 Οι συντάξεις θα αυξηθούν σε ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από εκείνο των μισθών. Ειδικότερα, οι συντάξεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο, καθώς και από τους ασφαλιστικούς φορείς που ακολουθούν το ίδιο με το Δημόσιο συνταξιοδοτικό καθεστώς, αυξάνονται κατά 4%. Επίσης, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι είναι μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) θα λάβουν από το Ταμείο τους μέση αύξηση μερίσματoς της τάξης του 5%. Οι αυξήσεις στις στρατιωτικές συντάξεις κατ’ εξαίρεση θα φτάσουν το 6,5%, λόγω χορήγησης της τέταρτης δόσης του επιδόματος θέσης ευθύνης ή του επιδόματος των 176 € κατά περίπτωση, του επιδόματος ειδικών συνθηκών, καθώς και των μισθολογικών προαγωγών.

 Η αύξηση επί των συντάξεων του ΟΓΑ και του  ΕΚΑΣ θα είναι 7%, δηλαδή υπερδιπλάσια του προβλεπόμενου πληθωρισμού, με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κλιμακίων στο ύψος του πληθωρισμού του 2005.

 Πέραν των ανωτέρω, στους συνταξιούχους του Δημοσίου θα καταβληθεί από τις 24-6-2006 και με τη σύνταξη του μηνός Ιουλίου η πρώτη δόση των αναδρομικών του Λ.Α.Φ.Κ.Α.

 Σε υλοποίηση της προαναφερθείσας εισοδηματικής πολιτικής, οι αυξήσεις για μισθούς, συντάξεις, ΟΓΑ και ΕΚΑΣ θα επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2006 κατά 761 εκατ. € περίπου, ενώ το συνολικό ύψος των αμοιβών ως δαπάνη του προϋπολογισμού είναι σχεδόν 23 δισ. €».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο