Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μερίσματα μόνο... για δείγμα

Μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι εισηγμένες εκείνες που πρόκειται να διανείμουν μέρισμα για την απελθούσα χρήση. Πρόκειται για 39 εταιρείες, με βάση στοιχεία της Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, όταν αποτελέσματα για τη χρήση του 2010 ανακοίνωσαν περίπου 265 εταιρείες, εκ των οποίων οι περισσότερες από τις μισές εμφάνισαν ζημιές.

Μερίσματα μόνο... για δείγμα

Μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι εισηγμένες εκείνες που πρόκειται να διανείμουν μέρισμα για την απελθούσα χρήση. Πρόκειται για 39 εταιρείες, με βάση στοιχεία της Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, όταν αποτελέσματα για τη χρήση του 2010 ανακοίνωσαν περίπου 265 εταιρείες, εκ των οποίων οι περισσότερες από τις μισές εμφάνισαν ζημιές.

Οι εισηγμένες αποφεύγουν τη διανομή μερίσματος εφέτος και επιλέγουν την εναλλακτική της επιστροφής μετρητών. Οπως εξηγούν χρηματιστές, αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η φορολόγηση κατά 40% των μερισμάτων, όπως ισχύει με βάση τον νέο φορολογικό νόμο. Η επιστροφή κεφαλαίου δεν φορολογείται ει μη μόνον ως εισόδημα, σχολιάζουν οι ίδιοι.

Μάλιστα δεν είναι και λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για κόλπο των ίδιων των βασικών μετόχων, που επιθυμούν να αποφύγουν τη φορολογία, κάτι το οποίο δεν έχει βάση, σύμφωνα με άλλους παράγοντες της αγοράς, από τη στιγμή που οι κερδοφόρες εταιρείες πληρώνουν την έκτακτη εισφορά.


ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ

Μέρισμα δίνουν κυρίως οι κερδοφόρες εταιρείες του Δημοσίου, κάτι που ενισχύει τα ταμεία του κράτους σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία. «Καλοπληρωτής» είναι ο Καρέλιας με 6,32 ευρώ, αν και η διασπορά της μετοχής είναι ιδιαίτερα χαμηλή, που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του μερίσματος καρπώνονται οι βασικοί μέτοχοι. Μέρισμα 2,6 ευρώ πρόκειται να διανείμει η Τράπεζα της Ελλάδος, ιδιαίτερα μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Το συνολικό μέρισμα του ΟΠΑΠ διαμορφώνεται σε 1,54 ευρώ, με τα 46 λεπτά να αποτελούν προμέρισμα. Το μέρισμα της Eurobank Properties διαμορφώνεται σε 0,53 ευρώ και η επιστροφή κεφαλαίου σε 0,15 ευρώ. Μέρισμα 0,50 ευρώ θα διανείμει η Motor Oil με την επιστροφή κεφαλαίου στα 0,25 ευρώ. Επιστροφή κεφαλαίου πενήντα λεπτά από την Coca-Cola, 0,45 ευρώ από τα ΕΛΠΕ, με είκοσι λεπτά προμέρισμα.

Το μέρισμα της ΕΧΑΕ διαμορφώνεται σε 0,25 ευρώ και 0,1 ευρώ θα είναι επιστροφή κεφαλαίου. Μέρισμα 0,18 ευρώ θα διανείμει η Τιτάν και η επιστροφή κεφαλαίου έχει οριστεί σε 0,1024 ευρώ. Μέρισμα 0,16 ευρώ από τη Frigoglass με τη μορφή επιστροφής κεφαλαίου ανακοίνωσε η εταιρεία.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα μερίσματα των εισηγμένων εταιρειών


Πηγή Το Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | Απριλίου 4, 2011 3:20 μ.μ. | Reply
ΒΡΑΣΤΑ ΚΙ ΑΣΤΑ !!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο