Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2011

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2011


Τέθηκε σε λειτουργία στο σύστημα TAXISNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2011, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί. Κατά την πρώτη ώρα λειτουργίας της υπηρεσίας, τη χρησιμοποίησαν για να επιβεβαίωσαν τα στοιχεία τους 538 φορολογούμενοι, ενώ 104 φορολογούμενοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και υπέβαλλαν την οριστική δήλωσή τους. 

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών.  Οι πρώτες προθεσμίες υποβολής αρχίζουν να λήγουν από τις 18/4/2011.  Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης.

Για το οικονομικό έτος 2011 έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι ακόλουθες καινοτομίες:

    * Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία ακινήτων για την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες κατόπιν επιλογής του φορολογούμενου από το σύνολο των ακινήτων του,  βάσει των δηλώσεων Ε9.
    * Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην Κεντρική Βάση Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. μαζί με την αντίστοιχη  ετήσια αντικειμενική δαπάνη.
    * Εκτύπωση των ειδοποιήσεων για την πληρωμή ή επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσω των συμβεβλημένων τραπεζών.
    * Ειδοποίηση για ληξιπρόθεσμες οφειλές του υποχρέου και της συζύγου (αν υπάρχουν).
    * Εμφάνιση αναλυτικού πίνακα κατανομής στις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού του φόρου που έχει υπολογιστεί.
    * Δυνατότητα εκτύπωσης κενών εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 καθώς και των οδηγιών για την συμπλήρωση της Δήλωσης Φ.Π. Οικονομικού Έτους 2011, προκειμένου να διευκολυνθεί η ηλεκτρονική υποβολή.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description C.F.C. | Απριλίου 1, 2011 2:41 μ.μ. | Reply
Το ότι σέρνεται παίζει κανένα ρόλο ή πάλι γινόμαστε γραφικοί ...
image description ΓΙΑΝΝΗΣ Ι. | Απριλίου 1, 2011 2:38 μ.μ. | Reply
Δεν ντρέπονται που το διαφημίζουν κιολας????
Αφού δεν μπορούμε ούτε να μπούμε στο Ε1.!!!
Πάλι τα ίδια!!!!!
image description ntinospatra | Απριλίου 1, 2011 4:23 μ.μ. | Reply
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ????
image description panos60s | Απριλίου 1, 2011 4:53 μ.μ. | Reply
Ουυστ !!!!!!!!!!!!!!! Η ασχετοσινη σε ολο το μεγαλειο της. Η πληρώστε αναλυτες προγραμματιστες να σας κανουν δουλεια η διαφορετικα γυριστε πισω στο 1976. Θελετε και ελευθερο κωδικα στα project σας. Δεν ντρεπεστε λεω γω? Αφου καθομαστε σαν λογιστες και τους αφηνουμε να μας κανουν οτι θελουνε καλα να παθουμε. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
image description hronisx | Απριλίου 1, 2011 4:07 μ.μ. | Reply
το οτι ζητανε αφμ λογιστη πιστοποιημενου στο συστημα...για δηλωσεις Ε3 με αυτοπεραιωση.....τι άλλο να πω....
image description hronisx | Απριλίου 1, 2011 5:19 μ.μ. | Reply
δυστυχως συναδελφε για καλο πασχα μας βλεπω ολους τους λογιστες!!!
image description LOBY | Απριλίου 1, 2011 7:51 μ.μ. | Reply
και χωρις αυτοπεραιωση επρεπε να το ζητουν φιλε....ετσι για να μπουν ορισμενα πραγματα στη θέση τους.....αλλα δεν κανουν τιποτα ολοκληρωμενο ...θα εκαναν αυτο???? οσο για τις προθεσμειες ΚΑΛΟ Ε3 ΚΑΛΟ Ε1 ΚΑΛΟ Ε5 ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΨΙΛΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image description ΒΡΕΤΤΟΣ | Απριλίου 1, 2011 7:50 μ.μ. | Reply
ΤΟ Ε3 ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ....................... ΜΑΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
image description ΗΛΙΑΣ ΜΠ. | Απριλίου 2, 2011 10:33 π.μ. | Reply
##$#$%$#%#^^&&&*^%$^%$^%^M...KES
image description epimenidis | Απριλίου 3, 2011 4:36 π.μ. | Reply
Η ανακοίνωση του υπουργείου όπως και άλλες ανακοινώσεις του είναι ψέματα.
Την πρώτη ώρα κατατέθηκαν οριστικά όχι 104 αλλά 4 με Νο 100004. Την 4η την κατάθεσα εγώ. Θα τρελάνουν τον κόσμο στα ψέματα , για να δουλέψουν και την ίδια την κυβέρνηση. Αυτά ακούει ο πρωθυπουργός και νομίζει ότι όλα πάνε ρολόι. Που είναι οι τιμές των αγροτικών προϊόντων; Το σύστημα Γεοργακόπουλου- Πατέλη κλπ. είναι πάρα πολύ εύκολο να το τινάξουμε στον αέρα. Έχει αρκετά τρωτά σημεία. Είναι τόσο έξυπνο όσο και ο Γεωργακόπουλος με τα συστήματα του, ως υφυπουργός παλαιότερα , όσο και ως γραμματέας τώρα. Τα κατάφερε πάντως να καταστρέψει την Ελλάδα. Μην ελπίζετε τίποτα καλύτερο.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο