Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με εισοδηματικά κριτήρια οι φοροαπαλλαγές.

Ψαλίδι στις εκπτώσεις φόρου για τόκους στεγαστικών και ασφάλιστρα ζωής για τα υψηλά εισοδήματα.

Περικοπή στις εκπτώσεις φόρου για τόκους στεγαστικού δανείου και για ασφάλιστρα ζωής προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ έως το 2015. Η περικοπή των φοροαπαλλαγών θα αφορά σε εισοδήματα από κάποιο όριο και πάνω, το οποίο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Πάντως, σύμφωνα με κάποιες εισηγήσεις, προτείνεται να τεθεί ως όριο το ετήσιο εισόδημα άνω των 60.000-70.000 ευρώ. Τα διορθωτικά μέτρα τόσο για φέτος, που εκτιμάται ότι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, όσο και τα επιπλέον μέτρα της περιόδου 2012-2015 θα οριστικοποιηθούν σε συσκέψεις του οικονομικού επιτελείο που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο, καθώς την επόμενη εβδομάδα έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας για ενδιάμεσο έλεγχο.

Σημειώνεται ότι είναι πιθανό για φέτος να χρειασθούν κι άλλα μέτρα, εξαιτίας της διαφαινόμενης αναθεώρησης των στοιχείων για το έλλειμμα του 2010. Προς το παρόν και μέχρι η Eurostat και η Ελληνική Στατιστική Αρχή να ολοκληρώσουν την επεξεργασία των στοιχείων, δεν είναι σαφές ποια είναι η επίπτωση της αναθεώρησης στο 2011.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο