Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο στόχαστρο του υπ. Οικονομικών οι κάτοχοι ΙΧ με πινακίδες «αντίκας».

Από τις 5.200 πινακίδες που έχουν εκδοθεί μόλις οι 260 κάτοχοι τηρούν το νόμο...

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών έχουν εισέλθει αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων οι οποίοι φαίνεται πως τα κυκλοφορούν κανονικά στη χώρα μας μη έχοντας καταβάλλει Τέλη Ταξινόμησης αλλά ούτε τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας με την αιτιολογία ότι είναι αντίκες...

Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών μόλις οι 260 κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η σχετικά νομοθεσία ενώ οι υπόλοιποι 3.940 ιδιοκτήτες απλά τα κυκλοφορούν στους δρόμους όποτε επιθυμούν χωρίς όμως να έχουν καταβάλλει τους σχετικούς φόρους που προβλέπει η νομοθεσία για τα επιβατηγά ΙΧ...

Ειδικότερα τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή πρέπει να έχουν ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό των ιδιοκτητών που έχουν στην κατοχή τους κάποια αντίκα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη χώρα μας έχουν εκδοθεί 3200 πινακίδες από την ΦΙΛΠΑ και περίπου 2.000 από την ΕΛΠΑ αντίστοιχα. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μόνο τα 260 οχήματα από τα 5.200 που κυκλοφορούν στη χώρα μας τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος του 1971!

Οι υπόλοιποι κάτοχοι παλαιών (όχι και τόσο θα λέγαμε) αλλά και πανάκριβων μοντέλων μεταξύ των οποίων Ferrari, Porsche, Jaguar, Mercedes, BMW, κ.ά. Απλά τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις ή για τις νυχτερινές τους εξόδους και εκδρομές χωρίς να έχουν καταβάλει φόρους (τελωνείο) κατά την εισαγωγή τους στη χώρα μας αλλά ούτε πληρώνουν ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο