Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Yπουργικό συμβούλιο: Στις 15 Απριλίου το νέο πακέτο μέτρων.

«Πακέτο μέτρων» για την οικονομία, με κύριο τις αποκρατικοποιήσεις, θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο που καταθέτει στις 15 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στη Βουλή.

Yπουργικό συμβούλιο: Στις 15 Απριλίου το νέο πακέτο μέτρων.

«Πακέτο μέτρων» για την οικονομία, με κύριο τις αποκρατικοποιήσεις, θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο που καταθέτει στις 15 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στη Βουλή.

Οπως αποφασίστηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, στο πακέτο αυτό θα περιλαμβάνονται το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο έως το 2015, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και οι δημοσιονομικές «διορθώσεις» ύψους 1,7 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Ειδιικότερα σε ότι αφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, έχει ληφθεί η απόφαση να εξειδικεύεται ανά έτος, ενώ, όπως διευκρίνιζε αρμόδια ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού, ο κ. Γ. Παπανδρέου σημείωσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να τηρηθεί κοινή γραμμή στα σχέδια αποκρατικοποιήσεων ενώ ζήτησε από τους υπουργούς ενιαία στρατηγική και στήριξη για τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε τα σχέδια να τεθούν σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού παρουσιάστηκαν, επίσης το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του υπουργείου Εσωτερικών και το νομοσχέδιο για την προστασία αδέσποτων και κατοικίδιων ζώων. Οι υπουργοί ασχολήθηκαν,  επίσης, με το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων.

Πηγή Κέρδος

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο