Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ - Αίτημα για παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης των πράξεων Ισολογισμού

ΠΟΦΕΕ

Προς τον Δ/ντη της Δ.15 Δνσης ΒΙΒΛΙΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Κο Ιωάννη Τζίμα
Κοινοποίηση:
• Υφυπουργό Οικονομικών: κ. Δημήτριο Κουσελά
• Γ.Γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη
• Γενικό Δ/ντή Φορολογίας κ. Δημήτριο Σταματόπουλο

Θέμα: Παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης των πράξεων Ισολογισμού

Αρ. πρωτοκ. Εξερχομένου 32
Αθήνα: Τρίτη , 29 Μαρτίου 2011

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,

Παρακαλούμε να δοθεί η αναγκαία και εύλογη παράταση της προθεσμίας που ορίζει η παρ. 8 του άρθρου 17 του  Π.Δ.186/1992 αναφορικά με τον χρόνο περάτωσης των εργασιών για την ολοκλήρωση των πράξεων του Ισολογισμού για τις επιχειρήσεις με βιβλία Γ’ κατηγορίας καθώς η μεν εγκύκλιος που δίνει οδηγίες για αναγκαία φορολογική αναμόρφωση (επομένως και για τον προσδιορισμό του φόρου) δημοσιοποιήθηκε χθες 28/3 ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του νέου νόμου που καθορίζει τον τρόπο φορολόγησης για τις Ε.Π.Ε. και για την χρήση 2010.

Η ελάχιστη παράταση που πρέπει να δοθεί είναι αυτή της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των εν λόγω επιχειρήσεων.
Ο Κλάδος έχει απόλυτη ανάγκη σε μια χρονιά ριζικών αλλαγών να έχει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για την ορθή άσκηση του λειτουργήματος προς όφελος των πελατών μας και του δημοσίου συμφέροντος.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ικανοποίηση των αιτημάτων μας.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πανίδης Αβραάμ Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο