Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς ακύρωση η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο!

Η υψηλή διεθνής τιμή του πετρελαίου κάνει την κυβέρνηση να εξετάζει τη μη ενεργοποίηση του εν λόγω μέτρου

Προς ακύρωση η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο!
Η υψηλή διεθνής τιμή του πετρελαίου κάνει την κυβέρνηση να εξετάζει τη μη ενεργοποίηση του εν λόγω μέτρου

«Παράθυρο» να μην υπάρξει εξίσωση στη φορολογία στο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης από το προσεχές φθινόπωρο άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η υψηλή διεθνής τιμή του πετρελαίου κάνει την κυβέρνηση να εξετάζει τη μη ενεργοποίηση του εν λόγω μέτρου.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβένρησης εξετάζει διάφορες εναλλακτικές λύσεις.

Αν ισχύσει το μέτρο το προσεχές φθινόπωρο, σενάριο που πλέον συγκεντρώνει όλο και λιγότερες πιθανότητες, θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκτίναξης της τιμής του πετρελαίου σε δυσθεώρητα ύψη, κάτι που θα πιέσει έτι παιρετέρω τα ήδη πιεσμένα νοικοκυριά.

Παρά ταύτα μια σκέψη που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να συνδεθεί ο φόρος με την τιμή του αργού πετρελαίου Βόρειας Θάλασσας (τύπου Μπρεντ). Δηλαδή όσο αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ ο φόρος στα καύσιμα θα υποχωρεί και αντιστρόφως, ώστε να διατηρείται σταθερή η τιμή που θα πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Η δεύτερη λύση που μελετά το οικονομικό επιτελείο, και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, είναι να ακυρωθεί η εξαγγελθείσα εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, δηλαδή το μέτρο να μην ισχύσει καθόλου.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ενδεχόμενη μη εφαρμογή του μέτρου ενδέχεται να φέρει αναλλακτικές παρεμβάσεις, αφού το υπουργείο υπολόγιζε έσοδα 700 εκατ. ευρώ από την εξίσωση, εκ των οποίων περίπου 200 εκατ. ευρώ θα δίνονταν στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις με τη μορφή επιδόματος θέρμανσης.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο