Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θα παραταθεί η ημερομηνία υποβολής όλων των δηλώσεων Φυσικών και Nομικών προσώπων που γίνονται ηλεκτρονικά.

Το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΟΦΕΕ:


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡ Τ. ΑΘΗΝ Ν 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑ Τ. 545/4787/94

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κος Πανίδης Αβραάμ συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, όπως είναι ο Γενικός Διευθυντής Φορολογίας κος Σταματόπουλος Δημήτριος και ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κο Σπινέλλης Διομήδης, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι όλες οι ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής πάσης φύσεως δηλώσεων φυσικών ή νομικών προσώπων για την χρήση 2010 (μέσω Taxis) θα παραταθούν λόγω φόρτου εργασίας στις υπηρεσίες τους που σχετίζεται άμεσα με τις πολλές και μεγάλες δρομολογούμενες αλλαγές τόσο στα έντυπα όσο και στον τρόπο υποβολής.

Οι Υπηρεσιακοί παράγοντες τόνισαν επίσης ότι σε λίγες ημέρες θα κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών που θα ορίζει τις νέες ημερομηνίες υποβολής οι οποίες καθορίσθηκαν λαμβάνοντας υπ όψη των αιτημάτων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. .

Στην Γ.Γ.Π.Σ. έγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση για όλα θέματα που αφορούν τον Κλάδο μας και φάνηκε η πρόθεση για αύξηση της προστιθέμενης αξίας από την χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τόσο από τους φορολογούμενους όσο και από τον Κλάδο μας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Γ.Γ.Π.Σ. κος Δ. Σπινέλλης δεσμεύτηκε σε μια πιο εποικοδομητική συνεργασία με την Ομοσπονδία μας και μας ζήτησε να ορίσουμε εκπροσώπους μας οι οποίοι θα έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τα στελέχη της Γ.Γ.Π.Σ. προκειμένου να αντιμετωπίζονται πολύ ποιο σύντομα τα προβλήματα που εμφανίζονται στις νέες και παλαιές εφαρμογές του TAXIS.

Τέλος η Ομοσπονδία μας συνεχίζει τον αγώνα της για την σωστή πιστοποίηση του επαγγέλματος μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πανίδης Αβραάμ Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PantelisCh | Μαρτίου 24, 2011 12:08 μ.μ. | Reply
Μα γιατί να παραταθούν; Αφού η πρώτη παράταση που έδωσαν ήταν για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.... Πόσο δούλεμα θα φάμε ακόμα;
image description ΧΡΥΣΑ | Μαρτίου 24, 2011 4:07 μ.μ. | Reply
και ο τελευταιος λογιστης σε αυτη τη χωρα να μιλουσε με το υπουργειο, θα τους εδινε να καταλαβουν , οτι επρεπε οι δηλωσεις επαγγελματιων να πανε τουλαχιστον 8 μερες μετα, αφου ληξουν τα ΦΠΑ, μιας και αυτος ο μηνας ειναι ιδιαιτερα επιβαρυμενος, για να μην πω απο 1/5 ....Αλλα η ΠΟΦΕΕ περι αλλων τυρβαζει ( αν το γραφω και σωστα γιατι ειναι κλεμμενο :-)))
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο