Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Υπερψηφίστηκαν όλες οι τροπολογίες του νέου φορολογικού ν/σ

Υπερψηφίστηκαν όλες οι τροπολογίες του νέου φορολογικού ν/σ              

 XΩPIΣ εκπλήξεις στις ονομαστικές ψηφοφορίες που προκάλεσε ο ΛΑΟΣ σε μία σειρά από άρθρα, ολοκληρώθηκε χθες στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφιση επί των άρθρων του φορολογικού νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, η ψήφιση του οποίου στο σύνολο αναβλήθηκε για την επόμενη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, τα άρθρα 3 (που αφορά τις αυστηρές ποινές κατά της φοροδιαφυγής), 20, 21, 43, 45 (ανάληψη του Δημοσίου να αποπληρώσει το δάνειο των 95 εκατ. ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής) και 47 υπερψηφίστηκαν από 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ 115 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Στο άρθρο 44 για την ΟΚΕ, υπέρ ψήφισαν 154, κατά 111, ενώ τέσσερις (4) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών».

Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με μία σειρά από αλλαγές, με πιο σημαντική εκείνη που αφορά το μέτρο της καθιέρωσης φορολογικής ενημερότητας για τους δήμους, η οποία θα χορηγείται μέσω ΔΟΥ. Προβλέπεται ακόμη η μη χορήγηση Δημοτικής Φορολογικής Ενημερότητας για όσους έχουν χρέη προς τους δήμους, ενώ οι ΟΤΑ υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις οφειλές προς αυτούς που συνεπάγονται τη μη χορήγηση του σχετικού αποδεικτικού, ενώ στο εξής οι οφειλές ενός πολίτη σε έναν δήμο (από τέλη, κλήσεις ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις) θα συμψηφίζονται με τις τυχόν απαιτήσεις που έχει από μία δημόσια υπηρεσία.

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο