Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ονομαστικές ψηφοφορίες για διατάξεις του φορολογικού ν/σ

Ολοκληρώθηκε η επί των άρθρων συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου και σήμερα θα πραγματοποιηθούν ονομαστικές ψηφοφορίες σε μια σειρά από διατάξεις.

Ολοκληρώθηκε η επί των άρθρων συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα διεξαχθούν και οι ονομαστικές ψηφοφορίες που έχει ζητήσει ο ΛΑΟΣ σε μια σειρά από διατάξεις, περιλαμβανόμενης και αυτής για το Μέγαρο Μουσικής.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στηλίτευσαν, εκ νέου, την κυβέρνηση για τις απανωτές τροπολογίες και τροποποιήσεις που έχει επιφέρει στο σώμα του νομοσχεδίου, ενώ, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας επανέλαβε πως το φορολογικό αποτελεί ένα ακόμα βήμα εμπέδωσης της κοινωνικής δικαιοσύνης στον χώρο της φορολογίας, καθώς «χτυπά την φοροδιαφυγή που μαστίζει την πατρίδα μας».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, χρέωσε στην κυβέρνηση την παρατηρούμενη απόκλιση των εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σημειώνοντας πως «το άλλοθι πως φταίει άλλη κυβέρνηση έχει καταρριφθεί. Πέρσι ψηφίσατε τον κυρίαρχο φορολογικό νόμο και φέτος εισπράττουμε ως καρπούς, την καθίζηση των εσόδων. Κυβερνάτε 18 μήνες και αυτό είναι το 9ο φορολογικό νομοσχέδιο. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ανακοινώσει πως έρχεται 10ο για να περικόψει ό,τι έχει απομείνει από τις φοροαπαλλαγές».

Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για τη διάταξη που αφορά την αποπληρωμή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υπό την προϋπόθεση της ανάληψης της πλειοψηφίας στο Διοικητικό του Συμβούλιο, υποστηρίζοντας πως με την περικοπή της επιχορήγησής του, «η κυβέρνηση στην ουσία το υπονομεύει και λειτουργεί με τρόπο μεροληπτικό, η δε διάταξη του νομοσχεδίου κινείται επί ξηρού ακμής και δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε».

Αντίστοιχες παρατηρήσεις επεφύλαξε και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ορυμαγδό για την επιχειρηματικότητα και υπονομευτικό του ανταγωνισμού και των επενδύσεων», ενώ έκρινε πως το νομοσχέδιο «δεν μειώνει την φορολογία των νομικών προσώπων» και αυξάνει τη φορολογία στο Χρηματιστήριο «λειτουργώντας αποτρεπτικά, σε μια περίοδο που το Χρηματιστήριο πάει άσχημα».

Αντίθετα, τα κόμματα της Αριστεράς χρέωσαν στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, «δημιουργία νόμιμων προϋποθέσεων για φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου σε φορολογικούς παραδείσους», εξυπηρέτηση των σούπερ μάρκετ έναντι των λαϊκών αγορών και υποχώρηση στις απαιτήσεις των καπνοβιομηχάνων σε βάρος των περιπτερούχων (ΚΚΕ-Καραθανασόπουλος), ενθάρρυνση του εκβιασμού των επιχειρηματιών από διεφθαρμένους εφοριακούς, με αφορμή την αύξηση της προβεβαίωσης φόρου στο 50% για τους προσφεύγοντες στα διοικητικά δικαστήρια, εξυπηρέτηση των εφοπλιστών με την «αστεία αναπροσαρμογή φόρου και εισφορών» για τα πλοία ελληνικών συμφερόντων (ΣΥΡΙΖΑ-Παπαδημούλης).

Από πλευράς του, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως «η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και αρχίζει και βγαίνει από την ύφεση. Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει: Η ύφεση ρηχαίνει -θα δείτε και τα στοιχεία των εξαγωγών- και η χώρα βγαίνει γιατί ακολουθεί πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, κάνει αλλαγές και η οικονομία ανταποκρίνεται».

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο