Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών εξουδετερώνει το «κίνημα» των αποδείξεων

Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ουσιαστικά εξουδετερώνει το «κίνημα» των αποδείξεων, αφού αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων από όλους τους φορολογούμενους, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΣΕ Β. Κορκίδης.

Όπως δήλωσε χθες, «αποτέλεσμα αυτών θα είναι να ξαναγυρίσει η αγορά στα 'αντικίνητρα' που προκάλεσαν στο παρελθόν εκτεταμένη απόκρυψη φορολογητέας ύλης με πολλαπλές παρενέργειες και επιπτώσεις σε όλους».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη η αναζήτηση ανύπαρκτων εσόδων από ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορεί να καλύψει καμία «μαύρη τρύπα» του Προϋπολογισμού. Αντίθετα, θα προκαλέσει το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας και την έκρηξη αγανάκτησης της ήδη φοβισμένης μεσαίας τάξης.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ απέστειλαν από κοινού επιστολές προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών με τις οποίες επισημαίνουν σοβαρά προβλήματα νομιμότητας για τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου όπως:

-Υπερεξουσία επιτελικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών να διατάσσουν φορολογικούς επανελέγχους και να εκδίδουν προσωρινές πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ βάσει στατιστικών στοιχείων.
-Λειτουργία του νέου θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα χωρίς προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων του.
-Αύξηση του ποσοστού προβεβαίωσης στην περίπτωση προσφυγής από 25% σε 50%.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description stasolaris | Μαρτίου 22, 2011 4:39 μ.μ. | Reply
ΜΑ ΟΙ ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ,ΑΡΑΓΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ...ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ...
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
image description LIAROMMATIS | Μαρτίου 22, 2011 6:42 μ.μ. | Reply
ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΜΑΣ..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο