Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 700 δισ. ευρώ η «προίκα» του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας


Σε συμφωνία για το σύνολο των χαρακτηριστικών του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίαζαν στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας θα διαθέτει κεφαλαιακή βάση 700 δισ. ευρώ.
 
Από αυτά, οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα συνεισφέρουν 80 δισ.ευρώ ενώ θα υπάρχει δυνατότητα άντλησης των υπολοίπων 620.

Το κόστος χρηματοδότησης για τις χώρες που θα ενταχθούν στον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης θα είναι 2% υψηλότερο από το κόστος χρηματοδότησης του ίδιου του Μηχανισμού για χρονικό διάστημα κάτω των τριών ετών και 3% για χρονικό διάστημα άνω των τριών ετών.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι τα βήματα για την ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ θα οδηγήσουμε σε «τεράστιο άλμα», όσον αφορά στην οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ.

Πηγή Τα Νέα

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο