Ειδήσεις Τεχνολογία

Αναδρομικός φόρος στα κρυφά εισοδήματα

Την αναδρομική φορολόγηση εισοδημάτων που δεν δηλώθηκαν σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στο 7ο φορολογικό φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού εμπορικού συλλόγου ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή με τις δρακόντειες ποινές και τη ριζική αναδιοργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών που προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα ο υπουργός, για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. «Είναι αδιανόητο το μέσο εισόδημα των δικηγόρων στην Ελλάδα να είναι 14.000, το μέσο εισόδημα των μηχανικών να είναι 11.000, και το μέσο εισόδημα των μισθωτών να είναι πιο υψηλό. Με τα τεκμήρια διαβίωσης πιστεύουμε ότι θα πιάσουμε ένα μέρος της φοροδιαφυγής», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο ποντάρει πολλά και στις διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων και δηλωθέντων εισοδημάτων που γίνονται μέσω του συστήματος Elenxis.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι οι φορολογικές υπηρεσίες θα αναδιοργανωθούν καθώς, όπως είπε, από τις 289 εφορίες που υπάρχουν χρειάζονται «το πολύ οι 100».

 
Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο