Ειδήσεις Επενδύσεις - Αναπτυξιακά
Αλλες ειδήσεις

9 δισ. επιδοτήσεις, δάνεια και φοροαπαλλαγές για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Εννέα δισ. ευρώ υπό τη μορφή επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών κι ευνοϊκών δανείων για την επανεκκίνηση της οικονομίας ρίχνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ο υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής παρουσίασε αναλυτικά τα προγράμματα που προκηρύσσονται μέχρι τον Ιούνιο μέσα από τον επενδυτικό νόμο, το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, το ΕΣΠΑ, τα ΣΔΙΤ και το Jeremie.

Σύμφωνα με τον υπουργό μέχρι το τέλος του Μαρτίου προκηρύσσονται από τον επενδυτικό νόμο προγράμματα 4,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,2 δισ. ευρώ είναι με επιδοτήσεις και τα 3,2 δισ. ευρώ με φοροαπαλλαγές. Συγκεκριμένα πρόκειται για έργα περιφερειακής συνοχής (500 εκατ. ευρώ), επενδύσεις συνέργειας και δικτύωσης (50 εκατ. ευρώ, τεχνολογικής ανάπτυξης (100 εκατ. ευρώ) και νεανικής επιχειρηματικότητας 150 εκατ. ευρώ.

Μέσα από το ΕΤΕΑΝ προκηρύσσονται προγράμματα των ειδικών ταμείων ύψους 2,9 δισ. ευρώ:

-Εγγυήσεις για επιχειρήσεις 250 εκατ. ευρώ.
-Ταμείο Επιχειρηματικότητας 1,2 δις. ευρώ.
-Εξοικονομώ κατ'οίκον 800 εκατ. ευρώ
-Ταμείο ΕΝΑΛΙΟ (αλιεία και υδατοκαλλιέργεια) 105 εκατ. ευρώ.
-Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (450 εκατ. ευρώ)
-Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας (150 εκατ. ευρώ)
-Μέσα από το Jeremie δίνονται δάνεια για μικρές επιχειρήσεις 360 εκατ. ευρώ.
-Μέσα από τα ΣΔΙΤ προκηρύσσονται έργα 1,2 δισ. ευρώ και από το ΕΣΠΑ θα αρχίσουν να τρέχουν προγράμματα για επιχειρήσεις ύψους 215 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο