Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πιέσεις» από την εφορία σε 700.000 επαγγελματίες

Μήνυμα, ότι η υπαγωγή 700.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη διαδικασία του «αυτοελέγχου» για περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων αποτελεί μονόδρομο για την αποφυγή τακτικού ελέγχου, στέλνει το υπουργείο Οικονομικών....

Μήνυμα, ότι η υπαγωγή 700.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη διαδικασία του «αυτοελέγχου» για περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων αποτελεί μονόδρομο για την αποφυγή τακτικού ελέγχου, στέλνει το υπουργείο Οικονομικών.

Η δημοσιοποίηση των νέων Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους αποτελεί ένδειξη ότι το υπουργείο αναμένει αθρόα προσέλευση στη ρύθμιση, καθώς οι υπηρεσίες του επέδειξαν τους τελευταίους μήνες σημαντική πρόοδο στον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και της διενέργειας ελέγχων. Ενδεικτική είναι η εις βάθος διασταύρωση –για πρώτη φορά– των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών και πελατών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς και ο σχετικά ταχύς ρυθμός αποστολής σημειωμάτων πρόσκλησης ελέγχου σε όσους αγνόησαν πέρυσι την αυτοπεραίωση. Ανάλογο μήνυμα έστειλε και ο υπουργός Γ. Αλογοσκούφης, καθώς είπε ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης των ορίων υπαγωγής στη ρύθμιση, κάτι που εκλήφθηκε και ως δυνατότητα διενέργειας περισσότερων ελέγχων στους μη υπαγόμενους.

Τη δυνατότητα να περαιώσουν εκκρεμείς υποθέσεις θα έχουν για τη χρήση του 2005 περίπου 700.000 εμπορικές επιχειρήσεις με ετήσιο ύψος ακαθάριστων εσόδων μέχρι 300.000 ευρώ και ελεύθερους επαγγελματίες με ακαθάριστες αμοιβές μέχρι 150.000 ευρώ ταυτόχρονα με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος την προσεχή άνοιξη.

Πηγή expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο