Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονική φραγή

Με σύστημα ηλεκτρονικής φραγής το υπουργείο Οικονομικών θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο περιπτώσεων καταστρατήγησης της σειράς συνταξιοδότησης. Σήμερα η εξέταση των αιτήσεων για συνταξιοδότηση στο δημόσιο διενεργείται κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα από την Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Προκειμένου να διασφαλιστεί περαιτέρω, η σειρά προτεραιότητας, εντός των προσεχών ημερών, το μηχανογραφικό σύστημα που υποστηρίζει την εξέταση των αιτήσεων, δεν θα επιτρέπει την εκτέλεση συνταξιοδοτικής πράξης αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες σε προγενέστερα πρωτόκολλα ταυτόσημου περιεχομένου. Θα υπάρξει, δηλαδή, ηλεκτρονική φραγή η οποία θα εξασφαλίζει την απονομή της σύνταξης κατά αύξοντα αριθμό πρωτοκόλλου.

    Η προαναγγελία εγκατάστασης συστήματος ηλεκτρονικής φραγής στην εξέταση των αιτήσεων συνταξιοδότησης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έγινε πριν από λίγες ημέρες με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, προς απάντηση ερώτησης-καταγγελίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Αντωνακόπουλου ότι "παρατηρούνται περιπτώσεις που δεν τηρείται η σειρά πρωτοκόλλου, όσον αφορά στην σειρά απονομής σύνταξης" και θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

    Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, στο απαντητικό του έγγραφο προς τον βουλευτή, "η ηλεκτρονική φραγή θα κάμπτεται μόνο σε περιπτώσεις που εξετάζονται αιτήσεις όσων φέρουν βαριές αναπηρίες με ποσοστό 67% και άνω ή πάσχουν από βαριές και ανίατες - δυσίατες ασθένειες, κατόπιν εντολής ειδικών χρηστών και με σύστημα ειδικού ηλεκτρονικού κωδικού".

Πηγή ΑΠΕ

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο