Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ακινήτων για χρέη στο Δημόσιο.

Η Ειδική Ομάδα Εργασίας Είσπραξης Οφειλών θα έχει την αρμοδιότητα να λαμβάνει όλα τα αναγκαστικά μέτρα, που εφαρμόζονται για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων

Σε κατασχέσεις ακινήτων, τραπεζικών καταθέσεων, μισθών και συντάξεων των οφειλετών του Δημοσίου θα μπορεί να προχωράει και η ειδική ομάδα κρούσης του υπουργείου Οικονομικών.

Η υστέρηση που εμφανίζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού αλλά και ο εισπρακτικός και φορολογικός μηχανισμός όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Δημ. Κουσελάς αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να επιστρατεύσει και τα στελέχη της ειδικής ομάδας στο κυνήγι των οφειλετών και στην είσπραξη των χρεών.

Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, η Ειδική Ομάδα Εργασίας Είσπραξης Οφειλών θα έχει την αρμοδιότητα να λαμβάνει όλα τα αναγκαστικά μέτρα, που εφαρμόζονται για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να προχωράει σε κατασχέσεις ακινήτων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων, μισθών και συντάξεων (άνω των 1.000 ευρώ) σε βάρος των οφειλετών για να εισπράξει τα ποσά που χρωστούν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση «Η χρήση των αναγκαστικών μέτρων εναπόκειται στην κρίση της Ομάδας που μπορεί να λάβει τα δέοντα αναγκαστικά μέτρα είτε καθένα χωριστά, είτε αθροιστικά, κατά την ελεύθερη κρίση της».

Και επειδή η επικεφαλής της ομάδας είναι σύμβουλος προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, τα έγγραφα ή οι εντολές που θα εκδίδονται από την ομάδα θα υπογράφονται δεσμευτικά από τα μέλη της ομάδας που είναι εφοριακοί υπάλληλοι.

Στο στόχαστρο της ομάδας κρούσης του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται οι φορολογούμενοι – οφειλέτες που εντοπίστηκαν μέσα από τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων να χρωστούν στο Δημόσιο μεγάλα ποσά ενώ διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία καθώς και εξειδικευμένες υποθέσεις.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου εκτός από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απειλούνται με Αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο