Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 280 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διμερείς διαπραγματεύσεις με τις επίσημες αρχές της Ελβετίας προκειμένου να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία με την οποία οι ελβετικές τράπεζες θα αρχίσουν να παρέχουν νόμιμα πληροφορίες για λογαριασμούς Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διμερείς διαπραγματεύσεις με τις επίσημες αρχές της Ελβετίας προκειμένου να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία με την οποία οι ελβετικές τράπεζες θα αρχίσουν να παρέχουν νόμιμα πληροφορίες για λογαριασμούς Ελλήνων μεγαλοκαταθετών. Αυτό ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια σημαντική συμφωνία. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά ευελπιστούμε ότι στο επόμενο στάδιο θα υπογραφεί και θα αφορά στην παροχή πληροφοριών για το σύνολο των ελληνικών καταθέσεων, οι οποίες πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι της τάξης των 600 δισ. ευρώ, αφού στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούν τα 280 δισ. ευρώ».

Ο κ. Κουσελάς, ενημέρωσε τη Βουλή, ότι εξαιτίας των διεθνών συμφωνιών και πιέσεων για διαφάνεια, η Ελβετία «έπαψε τελευταία να θεωρείται φορολογικός παράδεισος, αφού άρχισαν να διαμορφώνονται νέοι ελκυστικοί τόποι, όπως η Σιγκαπούρη». Και πρόσθεσε, ότι τα ποσά που εισέρρευσαν στην Ελλάδα από τόκους ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία για την φορολογική περίοδο 2006-2008, ανήλθαν στο πενιχρό ποσόν των 22.816.237 ευρώ.

Ο υφυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των εσόδων παρά τη δυστοκία που καταγράφεται. «Θα κάνουμε πράξη το στόχο για τη συγκέντρωση 56 δισ. ευρώ παρά τα προβλήματα» δήλωσε και υπενθύμισε ότι το 2010 με ύφεση στα επίπεδα του 4,5%, τα έσοδα ανέβηκαν στα 51,4 δισ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο