Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΓΣΕΕ: Να πληρωθούν κανονικά όσοι δεν προσήλθαν στις εργασίες λόγω καιρού

Nα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι και για όσες μέρες δεν μπόρεσαν να δουλέψουν λόγω της κακοκαιρίας ζητεί η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία σε εγκύκλιο της ενημερώνει τους εργαζόμενους πως δικαιούνται κανονικά τον μισθό τους:

Nα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι και για όσες μέρες δεν μπόρεσαν να δουλέψουν λόγω της κακοκαιρίας ζητεί η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία σε εγκύκλιο της ενημερώνει τους εργαζόμενους πως δικαιούνται κανονικά τον μισθό τους:

Αν δεν προσήλθαν στη δουλειά τους αρκεί να έχει προηγηθεί τουλάχιστον δεκαήμερη πραγματική εργασία στον εργοδότη.
Αν η επιχείρηση δεν λειτούργησε παρά την αντίθετη άποψη της εγκυκλίου που διαθέτουν οι Επιθεωρήσεις Εργασίας. Το συνδικαλιστικό κίνημα επισημαίνει πως «το γεγονός ότι κάποιες επιχειρήσεις ήταν κλειστές οφείλεται κυρίως στην εκτίμηση των εργοδοτών ότι δεν θα υπήρχε επαρκής πελατεία ή (και) προσέλευση των εργαζομένων» και επομένως δεν είναι δυνατόν να απαλλαγεί ο εργοδότης από την υποχρέωση για καταβολή του μισθού.

Μάλιστα η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως «ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να απαιτήσει τον μισθό, μη υποχρεούμενος σε παροχή της εργασίας σε άλλο χρόνο, δεδομένου ότι δεν θεωρούμε ότι η χιονόπτωση συνιστούσε γεγονός ανωτέρας βίας που καθιστούσε για τον εργοδότη αδύνατη την αποδοχή της εργασίας».

Πηγή expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο