Ιδιωτικοί ντεντέκτιβ για την πάταξη του παραεμπορίου

Οικονομικές Ειδήσεις

11 Μάρτιος 2011
Έρευνα για το παραεμπόριο παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος σύμφωνα με την οποία το παραεμπόριο ανέρχεται σε 20-25 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να χάνονται 6 δισ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα, να χάνονται ασφαλιστικές εισφορές, να κλείνουν μαγαζιά και να αυξάνεται η ανεργία. Taxheaven.gr

Ιδιωτικοί ντεντέκτιβ για την πάταξη του παραεμπορίου.

Έρευνα για το παραεμπόριο παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος σύμφωνα με την οποία το παραεμπόριο ανέρχεται σε 20-25 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να χάνονται 6 δισ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα, να χάνονται ασφαλιστικές εισφορές, να κλείνουν μαγαζιά και να αυξάνεται η ανεργία.

Οι νόμιμες εταιρείες βλέποντας ότι το κράτος δεν προχωρά σε πάταξη του παραεμπορίου αναθέτουν σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ την παρακολούθηση παράνομων χονδρεμπορικών αποθηκών και στη συνέχεια ειδοποιούν τις διωκτικές αρχές.

Έρευνα για το παραεμπόριο παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος σύμφωνα με την οποία το παραεμπόριο ανέρχεται σε 20-25 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να χάνονται 6 δισ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα, να χάνονται ασφαλιστικές εισφορές, να κλείνουν μαγαζιά και να αυξάνεται η
ανεργία.

Επίσης το ποσοστό των κατασχεθέντων παράνομων προϊόντων στη χώρα μας το 2009 ανήλθε στο 20% του συνόλου της Ε.Ε. ενώ οι νόμιμες εξαγωγές ήταν μόλις 1,3%.

Πηγή Ημερησία