Ειδήσεις Τεχνολογία

Διασταυρώσεις για καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες

Διασταυρώσεις για καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες             

 "Έχουμε CD με στοιχεία από συνεργαζόμενες χώρες, διενεργούνται διασταυρώσεις και έχει επιληφθεί το ΣΔΟΕ, ώστε όσοι δήλωσαν εισόδημα αναντίστοιχο με τις καταθέσεις αυτές, να πληρώσουν τον οφειλόμενο φόρο. Η συμφωνία με την Ελβετία, την οποία προώθησε ο πρωθυπουργός, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα", αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Επίκαιρα", απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει με τις καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες, οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί.

    Ερωτηθείς τι θα γίνει με την αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού ο κ.Κουσελάς επισημαίνει ότι είναι ήδη σε εξέλιξη. "Παραλάβαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σχεδόν διαλυμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα, τους ανανεώνουμε με καταρτισμένο δυναμικό, τους εξοπλίζουμε με σύγχρονα μέσα, πληροφοριακά συστήματα και διευρυμένες δυνατότητες διασταύρωσης στοιχείων. Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, βάζουμε συγκεκριμένες χρεώσεις, στόχους και κριτήρια αξιολόγησης. Ελέγχουμε τους ελέγχοντες, με τη νέα Υπηρεσία εσωτερικών Υποθέσεων, με "πόθεν έσχες" και διαδικασίες, που δεν επιδέχονται προσωπική παρέμβαση. Επιταχύνουμε δραστικά την απονομή Δικαιοσύνης, με εναλλακτικές διαδικασίες ταχείας επίλυσης φορολογικών διαφορών, ώστε να εκλείψει η 'de facto' ατιμωρησία", προσθέτει ο υφυπουργός Οικονομικών.

    Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ο κ.Κουσελάς είπε: "Η κινητικότητα θα συνεχιστεί, όσο υπάρχει ανάγκη να ισχυροποιηθούν οι Τράπεζες, αποκτώντας καλύτερες προσβάσεις χρηματοδότησης από τις αγορές. Για το θέμα Εθνικής - Alpha, μια συγχώνευση τέτοιας εμβέλειας δεν "διατάσσεται", ούτε επιβάλλεται "άνωθεν". Η προετοιμασία της συγχώνευσης, η αναγκαία συνεκτίμηση των επιπτώσεων, η στάθμιση συμφερόντων και οι αντίστοιχες αποφάσεις, είναι αποκλειστικό θέμα της Διοίκησης και των μετόχων των ενεχόμενων, κάθε φορά, τραπεζών". 

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο