Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς τη Βουλή «οδεύει» το ν/σ που ρυθμίζει την αγορά παιγνίων

ΜE σημαντικές αλλαγές εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων».

Προς τη Βουλή «οδεύει» το ν/σ που ρυθμίζει την αγορά παιγνίων              

 ΜE σημαντικές αλλαγές εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων».

Με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν, για την αδειοδότηση παιγνιομηχανημάτων προβλέπεται η χορήγηση τεσσάρων έως δέκα αδειών μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα αφορούν 30.000 παιγνιομηχανήματα συνολικά. Τμήμα των αδειών αυτών θα λάβει και η ΟΠΑΠ Α.Ε., σύμφωνα με το δικαίωμα προαίρεσης που διαθέτει (βάσει της σύμβασής της με το Eλληνικό Δημόσιο, η οποία κυρώθηκε με τον ν. 2843/2000).

Σε ό,τι αφορά τους κανόνες και τους περιορισμούς παροχής υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα, προβλέπεται συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα σε ποσοστό 30% επί των μικτών κερδών, καθώς και φόρος 10% στα κέρδη των παικτών.

Στόχος είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατό για ψήφιση, προκειμένου να αρχίσει η αποκόμιση των οικονομικών ωφελειών που προβλέπονται από τη συγκεκριμένη παρέμβαση. Η κυβέρνηση έχει υπολογίσει έσοδα 700 εκατ. ευρώ για το 2011 από την πώληση των αδειών και τη συμμετοχή του Δημοσίου στα κέρδη των κατόχων τους.

 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο