Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παραιτήθηκε ο Δ. Γεωργακόπουλος - Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους

Την παραίτηση του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Παραίτηση Γεωργακόπουλου από το υπουργείο Οικονομικών

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, υπεύθυνος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα. Η παραίτηση αποδίδεται, από κυβερνητικές πηγές, σε προσωπικούς λόγους, ενώ φήμες φέρουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να έχει ζητήσει την παραίτηση του γενικού γραμματέα.

Επιστολή με «αιχμές»

«Δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε και η παραμονή δεν εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους ανέλαβα τη θέση», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Η προσφορά μου δεν ελήφθη υπόψη αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής παραίτησής του προς την κυβέρνηση ο κ. Γεωργακόπουλος του οποίου η παραίτηση συμπίπτει με την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του έτους.

Κύκλοι του περιβάλλοντος του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις που είχε υποβάλει για την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού αυτές δεν είχαν ληφθεί υπόψη, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι μόλις στις οκτώ Φεβρουαρίου δόθηκαν στον κ. Γεωργακόπουλο ορισμένες αρμοδιότητες σε ότι αφορά το γενικότερο εισπρακτικό μηχανισμό οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζονται από τις ίδιες πηγές ως τυπικού χαρακτήρα.

«Από το υπουργείο ζητήθηκε η παραίτηση»

Η υποβολή παραίτησης από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών ζητήθηκε απο τον κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον υπουργό οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στα όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η υποβολή παραίτησης ζητήθηκε επειδή η απόδοση του κ. Γεωργακόπουλου κρίθηκε μη ικανοποιητική. Πρόκειται για φράση που αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στον παραιτηθέντα ΓΓ του υπουργείου οικονομικών για την υστέρηση που παρουσιάζουν τα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του έτους συγκριτικά με τους τόκους του προϋπολογισμού.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφορικά με τις αιτιάσεις του κ. Γεωργακόπουλου ότι δεν του είχαν δοθεί ουσιαστικές αρμοδιότητες αναφέρουν ότι οι αρμοδιότητες του ήταν αυτές που ανέκαθεν είχε ο Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών δηλαδή του υπεύθυνου για τις εφορίες και τα τελωνεία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LOGRALLI | Μαρτίου 9, 2011 7:45 μ.μ. | Reply
κανονικά πρέπει να παραιτηθούν όλοι από τις θέσεις τους !!!! και να πάνε στα σπίτια τους !!!!!!! επιτρέπεται να πέρνεις στο υπουργείο οικονομικών από τις 8 έως τις 2:30 σε 4 τηλέφωνα στο τμήμα εισοδήματος και να μην το σηκώνει κανένας?
είναι υπουργείο αυτό , για να μην πω καμία χειρότερη λέξη!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο