Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι ΗΠΑ ενέκριναν τα «ομόλογα ομογενών»

Στις αγορές ομολόγων επιστρέφει η Ελλάδα για πρώτη φορά από τότε που εισήλθε στον μηχανισμό στήριξης. Θα εκδώσει ομόλογα 3 δισ. δολ. (2,14 δισ. ευρώ) στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τα γνωστά ως ομόλογα της «διασποράς» που απευθύνονται στην ομογένεια. Αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία θα ακολουθήσει ανάλογη κίνηση και στην Αυστραλία.

Το ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη λάβει τη σχετική έγκριση από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για τα ομόλογα της «διασποράς».

Για τον σκοπό αυτό την προηγούμενη εβδομάδα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 197.000 δολαρίων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της SEC.

Στην απόφαση αναφέρεται πως «το ελληνικό Δημόσιο θα προβεί στη διάθεση ομολόγων σε Αμερικανούς επενδυτές και ιδιαίτερα μικροεπενδυτές μέχρι ποσού ονομαστικής αξίας 3 δισ. δολ.».

Η κίνηση αυτή λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής έχει ιδιαίτερη σημασία όπως σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας πως η ελληνική πλευρά επιθυμεί να δείξει ότι μπορεί να προσφύγει στις αγορές για να καλύψει έστω και μικρό μέρος των δανειακών της αναγκών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καθορισθεί η διάρκεια των ομολόγων που θα βγουν στις ΗΠΑ αλλά το πιθανότερο είναι να κυμανθεί μεταξύ 3 και 5 ετών. Όπως σημειώνουν στο οικονομικό επιτελείο θα επιδιωχθεί το επιτόκιο να κρατηθεί κάτω από το 5%.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο