Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ανακοίνωση σχετικά με νέους ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε νυχτερινά καταστήματα και πρατήρια καυσίμων

Ανακοίνωση σχετικά με νέους ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε νυχτερινά καταστήματα και πρατήρια καυσίμων

Στην αναστολή λειτουργίας δύο νυχτερινών καταστημάτων στο Ηράκλειο προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν, σήμερα τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διενήργησαν έλεγχο σε έξι επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας την διασκέδαση, όπου διαπιστώθηκε η μη εφαρμογή των διατάξεων του φορολογικού νόμου και καταλογίσθηκαν συνολικά 51 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε δύο από τις έξι επιχειρήσεις επισύρουν και τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1  του Ν. 2523/97, όπως έχει συμπληρωθεί με τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 6 του Ν.3888/2010, δηλαδή αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι οι εξής:

-          Μ. Τρουλινου Μ. Βασιλάκης ΟΕ, με διακριτικό τίτλο «Bar Palazzo Bar- Restaurant», Επιμενίδου και Κοτζιά, Ηράκλειο.

-          Γ. Πολυχρονάκης & ΣΙΑ ΟΕ, με διακριτικό τίτλο «Bigfish», Αρχ. Μακάριου & Σοφ. Βενιζέλου 17, Ηράκλειο.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ προέβησαν στην σφράγιση της επαγγελματικής  εγκατάστασης των επιχειρήσεων.

Στο μεταξύ, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποίησε ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Από τους συγκεκριμένους ελέγχους στο Νομό Μεσσηνίας, προέκυψε ότι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2011 ως 2-3-2011 διέθεσε στην κατανάλωση ποσότητα πετρελαίου κίνησης 243.200 λίτρων, για την οποία δεν προέκυψε βάσει εγγράφων στοιχείων η νόμιμη προέλευση κατοχή και, κυρίως, η προηγούμενη καταβολή των δασμών και λοιπών φόρων που αναλογούν. Ιδιοκτήτης άλλου πρατηρίου διέθεσε στην κατανάλωση ποσότητα πετρελαίου κίνησης 29.180 λίτρων, για την οποία επίσης δεν προέκυψε βάσει εγγράφων στοιχείων η νόμιμη προέλευση κατοχή και κυρίως η προηγούμενη καταβολή των δασμών και λοιπών φόρων που αναλογούν, ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης 21.235 λίτρων. Ακόμα, ο ιδιοκτήτης δεν είχε εκδώσει παραστατικά στοιχεία αξίας 18.049 ευρώ και ποσότητα 82.000 λίτρων νοθευμένου και μη εμπορεύσιμου υγρού καυσίμου, που παρήχθη από την ανάμειξη πετρελαίου κίνησης ή θέρμανσης και παλαιών (καμένων) λαδιών αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο προϊόν που διακινείται παράνομα μολύνει το περιβάλλον και προκαλεί φθορά στον κινητήρα του οχήματος.

Τέλος, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, που διενήργησαν ελέγχους στο Νομό Αττικής, εντόπισαν και κατάσχεσαν δύο μηχανήματα έργου και ένα φορτηγό όχημα που ανήκουν σε τεχνική εταιρεία, καθώς και τέσσερα τουριστικά λεωφορεία διαφορετικών ιδιοκτητών που κινούνταν με πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις εφαρμόσθηκαν οι διατάξεις περί λαθρεμπορίας, που επισύρουν σε βάρος των υπευθύνων ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τους δύο πρώτους μήνες του 201 πραγματοποίησε 108 ελέγχους που αφορούν σε ενεργειακά προϊόντα, όπου το ποσοστό παραβατικότητας έφθασε το 24%.

Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας:
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο