Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο ...κυνήγι του ΦΠΑ και υπάλληλοι των Περιφερειών

Κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους Περιφερειάρχες συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να συνδράμουν και οι Περιφέρειες στην είσπραξη του ΦΠΑ με παράλληλο προσδιορισμό ενός ποσοστού επί των εισπράξεων το οποίο θα κατευθύνεται στα ταμεία τους

Κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους Περιφερειάρχες συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να συνδράμουν και οι Περιφέρειες στην είσπραξη του ΦΠΑ με παράλληλο προσδιορισμό ενός ποσοστού επί των εισπράξεων το οποίο θα κατευθύνεται στα ταμεία τους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών “πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση” και θα εξεταστεί πως μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη.

Για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες συσταίνεται επιτροπή υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη στην οποί θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης και εκπρόσωποι των Περιφερειών.

Εξάλλου στην χθεσινή συνάντηση ζητήθηκε να εξοφλήσει το Δημόσιο τις υποχρεώσεις του προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε και αυτοί με την σειρά τους να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τρίτους.

Μάλιστα όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός οι οφειλές μόνο από την μεταφορά μαθητών ανέρχονται στα 220 εκατ. ευρώ και παράλληλα εκκρεμούν οι πληρωμές του Δημοσίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, ενημέρωσε για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ζήτησε να μηδενιστούν τα ελλείμματα στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο