Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο ...κυνήγι του ΦΠΑ και υπάλληλοι των Περιφερειών

6 Μάρτιου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους Περιφερειάρχες συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να συνδράμουν και οι Περιφέρειες στην είσπραξη του ΦΠΑ με παράλληλο προσδιορισμό ενός ποσοστού επί των εισπράξεων το οποίο θα κατευθύνεται στα ταμεία τους
Κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους Περιφερειάρχες συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να συνδράμουν και οι Περιφέρειες στην είσπραξη του ΦΠΑ με παράλληλο προσδιορισμό ενός ποσοστού επί των εισπράξεων το οποίο θα κατευθύνεται στα ταμεία τους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών “πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση” και θα εξεταστεί πως μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη.

Για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες συσταίνεται επιτροπή υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη στην οποί θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης και εκπρόσωποι των Περιφερειών.

Εξάλλου στην χθεσινή συνάντηση ζητήθηκε να εξοφλήσει το Δημόσιο τις υποχρεώσεις του προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε και αυτοί με την σειρά τους να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τρίτους.

Μάλιστα όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός οι οφειλές μόνο από την μεταφορά μαθητών ανέρχονται στα 220 εκατ. ευρώ και παράλληλα εκκρεμούν οι πληρωμές του Δημοσίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, ενημέρωσε για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ζήτησε να μηδενιστούν τα ελλείμματα στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης