Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ενεργοποιούνται πέντε νέα προγράμματα στήριξης 100.000 εργαζομένων και ανέργων

ΣTHN υλοποίηση πέντε νέων προγραμμάτων προχωρά ο ΟΑΕΔ εντός του 2011 με στόχο να ωφεληθούν 100.000 εργαζόμενοι και άνεργοι.

Ενεργοποιούνται πέντε νέα προγράμματα στήριξης 100.000 εργαζομένων και ανέργων             

ΣTHN υλοποίηση πέντε νέων προγραμμάτων προχωρά ο ΟΑΕΔ εντός του 2011 με στόχο να ωφεληθούν 100.000 εργαζόμενοι και άνεργοι. Σημειώνεται ότι ήδη υλοποιούνται 30 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2,7 δισ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι, με την ολοκλήρωσή τους, θα αγγίξουν τις 800.000. Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ θα συμμετάσχει στην εφαρμογή των Τοπικών Ολοκληρωμένων Δράσεων Απασχόλησης του Yπουργείου Εργασίας, σε συνεργασία με τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Αναλυτικότερα, εντός του 2011 σταδιακά πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα εξής προγράμματα:

• «Επιταγή Επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ.

• Απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ.

• Διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας και τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 90 εκατ. ευρώ.

• Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

• Απασχόληση απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που το πρόγραμμα σπουδών τους εμπεριέχει θεωρητική εκπαίδευση στο σχολείο και θεσμοθετημένη πρακτική άσκηση σε εργοδότες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Σημειώνεται ότι εντός των επόμενων τριών μηνών θα έχει ξεκινήσει η υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Roxanne | March 4, 2011 10:17 AM | Reply
Με την ασύλληπτη γραφειοκρατία-γολγοθά που περνα μια επιχείρηση εάν αποφασίσει να ενταχθεί ...έχει ασχοληθεί κανείς; Άδικα χαμένες εργατοώρες και λοιπά που δεν γράφονται εδω για να παραμείνουμε κόσμιοι.
image description zekaterinidi | March 24, 2011 12:50 PM | Reply
Συμφωνω απόλυτα με την ROXANNE. Συνηθως οι ευκαιρειες απασχολησης ειναι αμεσες. Η γραφειοκρατεια και η διαρκεια ολοκληρωσης της γραφειοκρατειας καθιστουν συχνα αδυνατη την χρησιμοποιηση αυτης της διευκολυνσης στην προσπαθεια οσων θελουν να συμβαλουν να γινουν καλυτερα τα θεματα στην Ελλαδα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο