Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ
Αλλες ειδήσεις

Ανακοίνωση σχετικά με την αναπροσαρμογή των τιμών του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού και σημερινά δημοσιεύματα

Ανακοίνωση σχετικά με την αναπροσαρμογή των τιμών του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού και σημερινά δημοσιεύματα


Το Υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με την αναπροσαρμογή τιμών του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου του Δήμου Ψυχικού Νομού Αττικής, διευκρινίζει ότι η νέα προσαρμογή έχει προκύψει κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

Η απόφαση του Συμβουλίου αφορούσε στη ζώνη Β΄ του Δήμου Ψυχικού Νομού Αττικής. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η απώλεια εσόδων για το κράτος και η αναστάτωση που προκλήθηκε σε φορολογούμενους και φορείς από τη ακύρωση της τιμής αποφασίστηκε να επισπευστεί η αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών σε όλο το Δήμο Ψυχικού. Να σημειωθεί πως μετά την ακύρωση της τιμής της Β’ Ζώνης Ψυχικού τα ακίνητα αυτά υπολογίζονται με τις τιμές που ορίσθηκαν από 1/1/2006, ενώ τα ακίνητα του υπόλοιπου Δήμου υπολογίζονται με τις τιμές που ορίστηκαν από 1/3/2007.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεδρίασε κατά προτεραιότητα για το Δήμο Ψυχικού η αρμόδια Επιτροπή νομού Αττικής του άρθρου 41 του ν.1249/1982 που είχε ήδη συγκροτηθεί, για να εισηγηθεί τιμές ακινήτων στο πλαίσιο της επικείμενης αναπροσαρμογής αντικειμενικών αξιών. Ωστόσο, η Υπουργική Απόφαση όρισε χαμηλότερες τιμές από αυτές της επιτροπής, ώστε να μην ισοπεδώσει την αγορά ακινήτων. Με αυτό τον γνώμονα άλλωστε θα γίνει και η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις αρχές του β’ εξαμήνου 2011, λαμβάνοντας υπόψη επιπλέον και την ιδιομορφία κάθε περιοχής, όπως άλλωστε συνέβη και με την επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, όταν έγινε ένταξη νέων περιοχών εντός σχεδίου πόλης ή οικισμού που βρίσκονται σε 25 νομούς της χώρας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο