Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προαναγγελία για Νέα αύξηση στην προκαταβολή φόρου

Nέα αύξηση των ποσοστών προκαταβολής φόρου από τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ, ώστε σε βάθος χρόνου να προσεγγίσουν τα όρια που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Eνωση (έως και 100%) προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Την ίδια ώρα εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην επίμαχη τροπολογία, με την οποία αναπροσαρμόζονται τα ποσοστά από τη χρήση του 2005, καθώς «αποστραγγίζει» τις επιχειρήσεις από ρευστότητα. ..

Nέα αύξηση των ποσοστών προκαταβολής φόρου από τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ, ώστε σε βάθος χρόνου να προσεγγίσουν τα όρια που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Eνωση (έως και 100%) προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Την ίδια ώρα εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην επίμαχη τροπολογία, με την οποία αναπροσαρμόζονται τα ποσοστά από τη χρήση του 2005, καθώς «αποστραγγίζει» τις επιχειρήσεις από ρευστότητα.
Ο κ. Αλογοσκούφης παραδέχθηκε μεν ότι όντως υφίσταται πρόβλημα ρευστότητας για ορισμένες επιχειρήσεις, όμως έθεσε δύο θέματα:


Την εναρμόνιση με την Ε.Ε. τόσο στα δικαιώματα των επιχειρήσεων (εννοώντας τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για πρώτη φορά κάτω του 30% εφέτος) όσο και στις υποχρεώσεις.

Τη συμβολή επιχειρήσεων και τραπεζών –οι οποίες έχουν μεγάλα κέρδη– στην προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων.
Ειδικά για το πρώτο θέμα, ο ΣΕΒ εξέφρασε την έκπληξή του για την τροπολογία κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό και ζήτησε:


Μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Εξάλειψη του συστήματος των λογιστικών διαφορών.
Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΞΠΡΕΣ σχετικά με τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, ο κ. Αλογοσκούφης απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων υπαγωγής στην αυτόματη περαίωση.

Πηγή Expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο