Τα δύο νέα «κρυφά» μηνύματα του αναθεωρημένου Μνημονίου

Οικονομικές Ειδήσεις

28 Φεβρουάριος 2011
Ωρα για επίπονες μεταρρυθμίσεις και αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή Taxheaven.gr

Τα δύο νέα «κρυφά» μηνύματα του αναθεωρημένου Μνημονίου

 Ωρα για επίπονες μεταρρυθμίσεις και αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή

Πρόσω ολοταχώς για επίπονες μεταρρυθμίσεις και προσήλωση στη δημοσιονομική προσαρμογή, ανεξαρτήτως της συνολικής λύσης στην Ευρώπη, αποτελούν τα δύο νέα μηνύματα του αναθεωρημένου Mνημονίου με αποδέκτες την κυβέρνηση και το πολιτικό και το κοινωνικό σύστημα.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο πηγαίνει ένα βήμα μπροστά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μέτρων για μείωση και συγκράτηση του ελλείμματος.

Τώρα πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αποδώσουν μελλοντικά πολύ περισσότερα απ' ό, τι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Ομως, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα θίξουν συμφέροντα σχεδόν ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου.

Ετσι, η μεταρρύθμιση του συστήματος της Yγείας βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής ατζέντας, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έχει και δεύτερη φάση.

Η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ παραμένει ζητούμενο (μειώσεις μισθών, πωλήσεις επιχειρήσεων), καθώς και το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.


Πηγή Καθημερινή