Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα δύο νέα «κρυφά» μηνύματα του αναθεωρημένου Μνημονίου

Ωρα για επίπονες μεταρρυθμίσεις και αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή

Τα δύο νέα «κρυφά» μηνύματα του αναθεωρημένου Μνημονίου

 Ωρα για επίπονες μεταρρυθμίσεις και αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή

Πρόσω ολοταχώς για επίπονες μεταρρυθμίσεις και προσήλωση στη δημοσιονομική προσαρμογή, ανεξαρτήτως της συνολικής λύσης στην Ευρώπη, αποτελούν τα δύο νέα μηνύματα του αναθεωρημένου Mνημονίου με αποδέκτες την κυβέρνηση και το πολιτικό και το κοινωνικό σύστημα.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο πηγαίνει ένα βήμα μπροστά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μέτρων για μείωση και συγκράτηση του ελλείμματος.

Τώρα πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αποδώσουν μελλοντικά πολύ περισσότερα απ' ό, τι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Ομως, οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα θίξουν συμφέροντα σχεδόν ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου.

Ετσι, η μεταρρύθμιση του συστήματος της Yγείας βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής ατζέντας, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έχει και δεύτερη φάση.

Η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ παραμένει ζητούμενο (μειώσεις μισθών, πωλήσεις επιχειρήσεων), καθώς και το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.


Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο