Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πάρτι διαφθοράς στις πολεοδομίες

Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως αυτές τις μέρες, ένας από τους ελέγχους αφορά την περιουσιακή κατάσταση τέως υπαλλήλου της διεύθυνσης πολεοδομίας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης και νυν υπαλλήλου της διεύθυνσης πολεοδομίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μια μίζα τουλάχιστον 750.000-1.000.000 ευρώ, όπως εκτιμάται, πέτυχε να αποτρέψει με τις πρώτες κινήσεις της η νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για λογαριασμό των 25.000 πολιτών που κατέθεσαν μέχρι τώρα τους φακέλους τους ζητώντας την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων. Η νέα δημοτική αρχή, γνωρίζοντας τις καταγγελίες που υπήρχαν για την πολεοδομία (Μανουσογιαννάκη) σε όλο το διάστημα της διοίκησης Ψωμιάδη στη νομαρχία -η πολεοδομία πέρασε από 1-1-2011 στον δήμο- και το όργιο της διαφθοράς, δεν έμεινε στα λόγια αλλά προχώρησε σε συγκεκριμένα μέτρα.

Ετσι στήθηκε από τις 12 Ιανουαρίου ένα δεύτερο ουσιαστικά πολεοδομικό γραφείο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του νέου δημαρχείου, με 45 υπαλλήλους εξοπλισμένους με κομπιούτερ και σύστημα on line, οι οποίοι αποσπάστηκαν από άλλες υπηρεσίες, εκτός πολεοδομίας. Το κρίσιμο στοιχείο επίσης ήταν να λυθεί και το θέμα των αντιγράφων των φακέλων των αδειών που απαιτούνταν από το αρχείο, αφού χρειάζονταν να περιμένουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι και 2-3 μήνες ώστε να εξυπηρετηθούν και υπήρχαν καταγγελίες για «γρηγορόσημο».

Η πολεοδομία Θεσσαλονίκης αλλά και πολλά πολεοδομικά γραφεία έχουν μπει εδώ και μερικούς μήνες στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), που ερευνά συγκεκριμένες καταγγελίες χρηματισμού υπαλλήλων. Μάλιστα με εντολή του ειδικού γραμματέα του ΣΕΕΔΔ, Αριστείδη Μπουρδάρα, από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου ζητήθηκε ο έλεγχος και της περιουσιακής κατάστασης συγκεκριμένων στελεχών και υπαλλήλων πολεοδομιών, που περιλαμβάνει και το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών. Η έρευνα αυτή θα επεκταθεί εκτός από τις ελληνικές και σε ξένες τράπεζες και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο επόμενο τετράμηνο.

Διαρροές
Σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως αυτές τις μέρες, ένας από τους ελέγχους αφορά την περιουσιακή κατάσταση τέως υπαλλήλου της διεύθυνσης πολεοδομίας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης και νυν υπαλλήλου της διεύθυνσης πολεοδομίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες που διέρρευσαν κάνουν λόγο για εύρεση στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων καταθέσεων ύψους 27 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό προϊσταμένου πολεοδομικού γραφείου της Βόρειας Ελλάδας.

Να αναφερθεί ότι πριν από ένα δεκαήμερο ο ίδιος ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Χρήστος Σπίρτζης, καταθέτοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρθηκε με στοιχεία στο όργιο της διαφθοράς στις πολεοδομίες. Στη Θεσσαλονίκη ο πρώην νομάρχης και νυν περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης καθώς και ο πρώην αντινομάρχης Γ. Αγγούρας, που ήταν υπεύθυνος για την πολεοδομία, αντέδρασαν αμήχανα στις αποκαλύψεις, υποστηρίζοντας πως δεν τους έχει γίνει τα τελευταία χρόνια καμία ανάλογη καταγγελία για την πολεοδομία Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας πως οι πολεοδομίες είναι ο εύκολος στόχος του καθενός και διασύρονται εδώ και

 Πηγή: Εθνος της Κυριακής
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description markostamd | Φεβρουαρίου 28, 2011 6:31 μ.μ. | Reply
Τα τελωνεία και οι εφορίες είναι ψιλικατζίδικα μπροστά τους..
image description markostamd | Φεβρουαρίου 28, 2011 6:20 μ.μ. | Reply
Πάλι καλά που δεν γράφτηκε οτι πίσω και από αυτό κρύβονται εφοριακοί.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο