Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Νέες αλλαγές σε συντάξεις και μισθούς ζητά η τρόικα

Σήμα για αλλαγές στα εργασιακά μέχρι τον Ιούλιο και στο ασφαλιστικό έως το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση προόδου

«Κλειδί» για τις τυχόν νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό (δηλ. την αύξηση πάνω από τα 65 του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης) θα είναι η μεταρρύθμιση η οποία πρέπει να γίνει στο σύστημα των επικουρικών συντάξεων μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να ισχύσει από την 1/1/2012 για όλους. Στο πακέτο των μέτρων που ζητείται να ληφθούν για να περιοριστεί η γενική συνταξιοδοτική δαπάνη κάτω από το 2,5% του ΑΕΠ έως το 2060, εντάσσονται, ειδικότερα:

Η μείωση των επικουρικών ταμείων μέσω συγχωνεύσεων.

Η μείωση των επικουρικών συντάξεων, όπου υπάρχουν ελλείμματα.

Σύνδεση των εισφορών με τις παροχές.

Η μείωση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών (θα παραμείνει μόνο το 10% των εργαζομένων) και η εφαρμογή της από την 1η Ιουλίου.

Μισθοί - ωράρια
Η Ε.Ε. διαπιστώνει πως δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί στο «μέτωπο» των εργασιακών σχέσεων και ζητά:

Περιορισμό της επέκτασης των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων στα μη μέλη των οργανώσεων. Όπως τονίζεται, η συστηματική επέκταση των συμβάσεων αυτών ακυρώνει το στόχο που είναι η εκτεταμένη υπογραφή ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων.

Αρση των εμποδίων για τη σύναψη ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων συμπεριλαμβανομένου και του (γνωμοδοτικού) ρόλου του ΣΕΠΕ.

Νέο νόμο που θα διευκολύνει την εργασία με συμβόλαια ορισμένου χρόνου (χωρίς αποζημίωση στη λήξη τους).

Μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια εργασίας ανά επιχείρηση (με στόχο τον περιορισμό των υπερωριών).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο