Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο κυνηγητό για έσοδα- Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε εφορία της Λαμίας

Νέο κυνηγητό εξαπέλυσε το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη των φόρων. Αυτή φορά στο στόχαστρό του εισήλθαν οι εφορίες που δεν έχουν πιάσει το πλάνο των φορολογικών εσόδων.

Νέο κυνηγητό για έσοδα

Νέο κυνηγητό εξαπέλυσε το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη των φόρων. Αυτή φορά στο στόχαστρό του εισήλθαν οι εφορίες που δεν έχουν πιάσει το πλάνο των φορολογικών εσόδων.

Συγκεκριμένα : Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Δ. Γεωργακόπουλος, σε εφορία της Λαμίας, για να διαπιστώσει γιατί καθυστερεί η είσπραξη των εσόδων: «Στην εφορία της Λαμίας υποβάλλονται κάθε χρόνο 47.000 φορολογικές δηλώσεις με προσδοκώμενα έσοδα πολύ περισσότερα από ό,τι βρήκαμε μαζί με τους ελεγκτές», είπε ο κ. Γεωργακόπουλος .

Συνολικά βρέθηκαν μόνον 110 εκατ. ευρώ. Τι είχε συμβεί και τα έσοδα ήταν περιορισμένα; Ο κ. Γεωργακόπουλος διαπίστωσε ότι στην εφορία υπάρχουν 13 ελεγκτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν 4 προσωρινούς ελέγχους και έναν (μόνον) τακτικό έλεγχο.

Έδωσε κατευθύνσεις να υπάρξουν περισσότεροι τακτικοί έλεγχοι και να αυξηθούν τα έσοδα.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Φεβρουαρίου 25, 2011 9:35 π.μ. | Reply
Wow, ο υπουργός έδωσε κατευθύνσεις! Ανατρίχιασα!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο