Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξαφνικές αλλαγές για τα κλειστά επαγγέλματα

Ξαφνικές αλλαγές για τα κλειστά επαγγέλματα

Η έντονη πίεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και η δριμεία κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υποχρέωσαν χθες στη Βουλή την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με οριακές αλλαγές της ύστατης ώρας τις νομοθετικές αστοχίες, ώστε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, οδηγήθηκε δύο φορές στην τροποποίηση της διάταξης (άρθρο 6 παρ 1) που επέτρεπε αρχικά την ίδρυση παραρτημάτων δικηγορικών εταιρειών σε όλη την Ελλάδα, προτού καταλήξει στην τελική διατύπωση, σύμφωνα με την οποία, παραρτήματα δικηγορικών εταιρειών θα μπορούν να ιδρύονται μόνον από μέλη του ιδίου δικηγορικού συλλόγου με εξαίρεση την Αθήνα και τον Πειραιά. Το θέμα τέθηκε εξαρχής από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Χ. Πρωτόπαπα, ο οποίος δήλωσε ότι η διάταξη δεν καλύπτει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Αμέσως, με τη θέση του έσπευσε να συνταχθεί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος είχε προειδοποιήσει μάλιστα ότι αν ο υφυπουργός δεν προχωρούσε σε αυτή την τροποποίηση θα ζητούσε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η ρύθμιση
Ωστόσο, από το ΚΚΕ ο Σ. Χαλβατζής υποστήριξε ότι η τελική ρύθμιση δεν λύνει το πρόβλημα αφού το νομοσχέδιο «ανοίγει το δρόμο στις εταιρείες της αλλοδαπής να έρχονται και να αναπτύσσουν τέτοιες δραστηριότητες στην Ελλάδα».

Συνοψίζοντας τη συζήτηση ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι με αυτό προωθούνται για πρώτη φορά πολύ σημαντικές ρυθμίσεις οι οποίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Και στηλίτευσε σύσσωμη την αντιπολίτευση που καταψήφισε το νομοσχέδιο πως αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή στη χώρα, ενώ ειδικά για την αξιωματική αντιπολίτευση, επισήμανε ότι αν και πρόκειται για νεοφιλελεύθερο κόμμα που έχει ταχθεί στο παρελθόν υπέρ του ανοίγματος των επαγγελμάτων, καταψήφισε το νομοσχέδιο επικαλούμενη άσφαιρες προφάσεις.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο