Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Η κυβέρνηση ανακάλεσε την επίμαχη εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους.

Δεν επιβάλλεται αναδρομικά το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ)             

Η κυβέρνηση ανακάλεσε την επίμαχη εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους. Kανένας φόρος δεν επιβάλλεται αναδρομικά λόγω της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, σε δηλώσεις του μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την εγκύκλιό του για τους ημιυπαίθριους. Η εντολή να γίνει αυτή η διευκρίνηση δόθηκε από τον  Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.  "Ο νόμος 3843/2010 του Υπουργείου Περιβάλλοντος ρητά προβλέπει πως δεν επιβάλλεται αναδρομικά το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ), πλην των ανταποδοτικών, δηλαδή των τελών φωτισμού και καθαριότητας", επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ημιυπαίθριους.

Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση τα δημοτικά συμβούλια έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν ανταποδοτικά τέλη για το σύνολο της επιφάνειας ενός ακινήτου, περιλαμβανομένων και των κλειστών ή ανοικτών ημιυπαίθριων χώρων.

"Αυτή η δυνατότητα των δήμων παραμένει, καθώς δεν γίνεται ρητή μνεία στο νόμο το υπουργείου Περιβάλλοντος για τα ανταποδοτικά τέλη", υπογραμμίζει ο κ. Ντόλιος.

Υποχρέωση των δήμων θεωρεί, μάλιστα, ο υφυπουργός τον συνυπολογισμό των χώρων αυτών για τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη, αφού στην αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε διακριτική μεταχείριση, απέναντι σε εκείνους που έχουν δηλώσει και σε εκείνους που δεν έχουν δηλώσει τους ημιυπαίθριους χώρους.
 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο