Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Άρση εμποδίων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Αίρονται τα εμπόδια για την εγκατάσταση των βάσεων στήριξης των φωτοβολταϊκών (τράκερ) και διευκολύνεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης.

Η απόφαση επιτρέπει την εγκατάσταση βάσεων στήριξης και συστημάτων ιχνηλάτησης ακόμα και αν το ύψος τους ξεπερνά τα 2,5 μέτρα, αίτημα που είχαν θέσει στο υπουργείο οι Ελληνες κατασκευαστές, καθώς οι προηγούμενες ρυθμίσεις περιείχαν απαγορεύσεις σχετικά με το ύψος των τράκερ κατασκευών σε μη άρτια και μη οικοδομήσιμα οικόπεδα. Στα άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα μειώνεται η υποχρεωτική απόσταση καθενός από τα πάνελ από τα όρια του γηπέδου στα 5 μέτρα έναντι 10 μέτρων που προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση.

Σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων επί κτισμάτων και ακαλύπτων χώρων, ανεξάρτητα αν αυτά εντάσσονται σε εκτός ή εντός σχεδίου πόλεως περιοχές:

Επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης μετά από έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας σε χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς, ιστορικά τμήματα πόλεων και διατηρητέα κτήρια, καθώς και σε περιοχές φυσικού κάλλους, εφόσον δεν απαγορεύεται η εγκατάστασή τους από άλλα σχετικά διατάγματα.

Γίνεται ρητή μνεία στην απαγόρευση τοποθέτησης εγκαταστάσεων σε αδόμητα οικόπεδα.

Ειδικά για την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων πάνω σε κτήρια και για ισχύ μέχρι 100 kW υπογραμμίζεται η ευθύνη του υποψήφιου παραγωγού για την τήρηση των κείμενων διατάξεων σε προστατευόμενες περιοχές με την απαίτηση υποβολής σχετικής υπεύθυνης δήλωσης στον αρμόδιο Διαχειριστή, ο οποίος εφεξής οφείλει να κοινοποιεί τη Σύμβαση Σύνδεσης στην αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINEΔείτε την απόφαση ως συνημμένο αρχείο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο