Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόσθετες χρεώσεις σε ημιυπαίθριους που τακτοποιήθηκαν

17 Φεβρουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Νέο χαράτσι για χιλιάδες ιδιοκτήτες που έσπευσαν να τους τακτοποιήσουν
Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που τακτοποίησαν ημιυπαίθριους θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον χρηματικό ποσό καθώς οι «τακτοποιημένοι χώροι» που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης προσμετρώνται πλέον στα τετραγωνικά βάσει των οποίων υπολογίζεται το τέλος καθαριότητας και φωτισμού και το τέλος ακίνητης περιουσίας που συμπεριλαμβάνονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Το παραπάνω περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Το γεγονός αυτό προκαλεί νέες αντιδράσεις καθώς η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα επιβληθεί κανένας αναδρομικός ή νέος φόρος στους ημιυπαίθριους χώρους.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει:

«Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού (ΔΤ), ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΔΦ) καθώς και τα δυνητικά, ανταποδοτικά τέλη (ανάλογα με τους όρους που προβλέπονται από την απόφαση του δημοτικούσυμβουλίου) συνεχίζουν να επιβάλλονται, με συνυπολογισμό της επιφάνειας των δηλούμενων χώρων(ημιυπαίθριοι, πιλοτές, υπόγειοι χώροι κλπ), κατά τον προσδιορισμό του ύψους αυτών (βλ. β.1, 2, 3)».

» Είναι δυνατή επίσης η επιβολή ΤΑΠ για τους ημιυπαίθριους χώρους που έχουν κλειστεί, δεδομένου ότι με την μετατροπή αυτών σε χώρους κύριας χρήσης αυξάνεται η επιφάνεια του ακινήτου, η οποία συνυπολογίζεται για τον προσδιορισμό της υποκείμενης στο φόρο αξίας (622/2004 Γνωμ. ΝΣΚ). Στην περίπτωση αυτή ΤΑΠ επιβάλλεται από το χρόνο έναρξης ισχύος του ν.3843/2010 (δηλ. 28/4/2010) ή από την ημερομηνία μετατροπής της χρήσης του ημιυπαίθριου (αναγράφεται στην υποβληθείσα υπεύθυνη δήλωση), στην περίπτωση που αυτή είναι μεταγενέστερη της 28ης Απριλίου 2010».

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης