Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Κόκκινο» στον επαναπατρισμό κεφαλαίων από την Κομισιόν

Αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά στον επαναπατρισμό κεφαλαίων ζήτησε από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή από εκείνον για τα κεφάλαια που παραμένουν κατατεθειμένα στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, αν οι Έλληνες που διατηρούν κεφάλαια στο εξωτερικό εκμεταλλευθούν τη φορολογική "αμνηστία" που προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών, θα καταβάλλουν για διάρκεια τουλάχιστον ενός έτους φόρο 5% επί των κεφαλαίων, ενώ θα πλήρωναν φόρο 8% για τα κεφάλαια που δεν θα επιτρέψουν στα... πάτρια εδάφη.

Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι πρόκειται για διακριτική μεταχείριση, που δεν συνάδει με την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών και με την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, που προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν δώσει ικανοποιητική απάντηση εντός δύο μηνών, η Κομισιόν ενδέχεται να παραπέμψει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς η παρούσα επιστολή αποτελεί "αιτιολογημένη γνώμη", δηλαδή  το δεύτερο και τελευταίο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο