Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ευρωβουλή: Σύνταξη στα 67 για όλους

Σύνταξη στα 67 για όλους τους Ευρωπαίους προτείνει η «Πράσινη Βίβλος» που υιοθέτησε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σύνταξη στα 67 για όλους τους Ευρωπαίους προτείνει η «Πράσινη Βίβλος» που υιοθέτησε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανοίγοντας το δρόμο για ένα νέο γύρο «μεταρρυθμίσεων» στα ασφαλιστικά συστήματα των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κεντρικός πυλώνας των αλλαγών που προτείνει με την «Πράσινη Βίβλο» της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο είναι η καθιέρωση ενός αυτοματικοποιημένου συστήματος, μέσω του οποίου θα συνδέεται το προσδόκιμο ζωής με το όριο συνταξιοδότησης.

Η «Πράσινη Βίβλος» κρίνει αναγκαία την μελλοντική αύξηση γενικού του ορίου συνταξαξιοδότησης πάνω από το 65 έτος της ηλικίας. Στα σενάρια μέτρων που εξετάζει αναφέρει χαρακτηριστικά πως για να διατηρηθεί η σημερινή σχέση - αναλογία - ενεργών εργαζόμενων προς συνταξιούχους, θα πρέπει έως το 2040 το όριο να φθάσει το 67ο έτος της ηλικίας και έως το 2060 το 70ο έτος.

Προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης του 67ου ως έτους συνταξιοδότησης κινούνται οι αλλαγές που προτείνουν ήδη χώρες όπως η Γερμανία και η Ισπανία. Αντιστοίχως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση Σαρκοζί (Γαλλία) προβλέπει την αύξηση από το 60ο στο 62ο έτος της ηλικίας για συνταξιοδότηση με 40,5 έτη ασφάλισης και την αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης από το 65ο στο 67ο έτος.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο