Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τουλάχιστον το 40% της δημόσιας περιουσίας έχει καταπατηθεί

17 Φεβρουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Τουλάχιστον το 40% της δημόσιας περιουσίας έχει καταπατηθεί, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία γενικής γραμματείας που θα συντονίζει τις δραστηριότητες των Υπουργείων για την αξιοποίηση της περιουσίας. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ 99,5» τόνισε ότι ο στόχος των 50 δισ. μπορεί να επιτευχθεί, αλλά όχι μόνον από την αξιοποίηση της περιουσίας.

    «Αφορά σε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να έχει η κυβέρνηση, ένα πρόγραμμα αξιοποίησης των συνολικών διαθεσίμων του Δημοσίου και δεν είναι μόνο η δημόσια ακίνητη περιουσία. Η καλύτερη διαχείριση που μπορεί να γίνει είναι μέσω επενδυτικών προγραμμάτων ή μέσω αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση από το Δεκέμβριο του 2010. Δεν είναι μόνο οι επενδύσεις σε επίπεδο ακίνητης περιουσίας. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με έναν οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο. Ειδικά για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, έχουμε προτείνει τη δημιουργία μιας γενικής γραμματείας που θα συντονίζει τις δραστηριότητες των Υπουργείων, γιατί είναι και διάσπαρτη η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και έτσι να γίνει η αξιοποίησή της. Αυτή τη στιγμή έχει εκτιμηθεί σε ένα ύψος 270 με 300 δισ. ευρώ. Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, όμως, όλη αυτή τη στιγμή. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει - και αυτό είναι το μήνυμα της δικής μας μελέτης - γιατί ένα 40% έχει καταπατηθεί».

    Υπογράμμισε πως ακόμη και με το νόμο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας γης, θα μπορεί να γίνει αξιοποίηση της περιουσίας σημειώνοντας ότι«υπάρχουν άλλοι τρόποι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Δεν χρειάζεται να πωληθεί δημόσια γη για να αξιοποιηθεί. Θα μπορούσε να υπάρχει εκχώρηση της χρήσης, κάτι που έχουμε κάνει με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα».

    Ο κ. Μόσιαλος, έκανε λόγο για πολιτικό αναλφαβητισμό της ΝΔ καθώς όπως σημείωσε στη μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ δεν αναφέρεται πρόταση για πώληση νησιών . « Δεν διαβάζουν οι άνθρωποι. Διότι αν διαβάσουν τη μελέτη, θα διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει τίποτε περί εκχώρησης ή πώλησης νησιών. Κατασκευάστηκε η είδηση. Κατανοώ τη δυσχερή τους θέση και ιδιαίτερα του εκπροσώπου της Ν.Δ., γιατί δεν μπορεί να παράγει ειδήσεις, να παράγει γεγονότα».
 
Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης