Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ειδικό Συμφωνητικό μεταξύ Λογιστή/Φοροτεχνικού και Επιχείρησης.

     ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Θέμα : Ειδικό Συμφωνητικό μεταξύ Λογιστή/Φοροτεχνικού και Επιχείρησης.
   
      Συνάδελφοι,

1.    Στην ημερίδα της Ε.Φ.Ε.Ε.Α στις 11 Δεκεμβρίου 2010, ο συνάδελφος Φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή του Ο.Ε.Ε  για την μελέτη – εισήγηση που ζήτησε το Υπ. Οικονομικών προκειμένου να υλοποιηθεί με Υπ. Απόφαση, η διάταξη του άρθρου 17 του Ν. 3842/ 23-04-2010 για την πιστοποίηση του Λ/Φ, αναλύοντας εκτενώς τις διατάξεις για τις νέες αρμοδιότητες, υποχρεώσεις και  ευθύνες, που προστέθηκαν στις διατάξεις του  του άρθρου 38 του ν.2873/2000 και πως, έναντι αυτών, οφείλουμε να προστατευθούμε νόμιμα και εμείς αλλά και οι πελάτες μας, εισηγήθηκε την καθιέρωση ειδικής Σύμβασης (εντολής – ανεξάρτητων υπηρεσιών).
2.    Η εν λόγω σύμβαση καθίσταται αναγκαία και για τον δεύτερο και ουσιαστικό λόγο, από την νομοθετική ρύθμιση του ν. 3842/ 23-04-2010, σύμφωνα με την οποία από 01-01-2011 επέρχεται φορολογική εξομοίωση ως προς τον χρόνο απόκτησης του εισοδήματος με αυτό που προέρχεται από την παροχή υπηρεσιών και θεωρείται εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις.
3.    Επίσης καθίσταται αναγκαία, εν όψει του νέου TAXIS net , όπου ο Λ/Φ ή το λογιστικό γραφείο πρέπει να γίνουν εγγεγραμμένοι χρήστες με τη νέα διαδικασία («ψηφιακή υπογραφή»), για «να μπορούν να αποκτήσουν πρόσθετο ρόλο λογιστή στις υπηρεσίες του TAXISnet, ώστε να ενεργούν για λογαριασμό άλλων φορολογούμενων χρηστών».
4.    Εν όψει των πιο πάνω και σε υλοποίηση της δέσμευσης και της Ε.Φ.Ε.Ε.Α, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011, στην Ημερίδα της ΕΦΕΕΑ ο συνάδελφος Γιώργος Χριστόπουλος που συνεργάστηκε για το λόγο αυτό, (κατόπιν συνεννόησης και της ΠΟΦΕΕ ),με τους Δικηγόρους κ.κ. Γιώργο Ράντο, (τέως Δικαστή των Διοικητικών Δικαστηρίων και εισηγητή στην Ημερίδα), Σπύρο Δελλαπόρτα (επιτ. Νομικό Σύμβουλο του κράτους) και την κα Μίνα Ζούλοβιτς (Δικηγόρο παρ’ εφέταις, ειδικευμένη στο δίκαιο πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών), θα παρουσιάσει και θα αναλύσει το σχέδιο – υπόδειγμα του ειδικού Συμφωνητικού (Λ/Φ – επιχείρησης).
Όλοι οι συνάδελφοι θα μπορούν να έχουν απόψεις που θα ληφθούν υπόψη για την οριστική διαμόρφωση του συμφωνητικού
5.    Η ΕΦΕΕΑ καλεί όλους τους συνάδελφους να παραστούν, προκειμένου να ενημερωθούν για το καυτό αυτό ζήτημα, αλλά  και για την πορεία της πιστοποίησης του Λ/Φ από το Ο.Ε.Ε και το Υπ. Οικονομικών.
                                                  Αθήνα 11 Φεβρουαρίου 2011

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ           
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SOTHRIS | Φεβρουαρίου 15, 2011 9:09 μ.μ. | Reply
Δίνετε υπερβολική σημασία σε κάποια πράγματα που μάλλον έχουν αναλυθεί επαρκώς.
image description LIAROMMATIS | Φεβρουαρίου 15, 2011 11:30 μ.μ. | Reply
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ . ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ
image description LIVANAROS | Φεβρουαρίου 16, 2011 8:43 π.μ. | Reply
Οι συδικαλιστές προσπαθούν να δώσουν αξία στον τίτλο τους και τον ρόλο τους.

Απλά πράγματα χρειάζονται. Ας μη μεγαλοποιούμε τις καταστάσεις και μεγενθύνουμε τη γραφειοκρατία.

Έχουμε ήδη αρκετή δε χρειαζόμαστε περισσότερη.
image description ΧΡΥΣΑ | Φεβρουαρίου 16, 2011 11:06 π.μ. | Reply
εχουν αναλυθει, αλλα δεν τα καταλαβαμε , επαρκως...
image description epimenidis | Φεβρουαρίου 16, 2011 2:18 μ.μ. | Reply
Διάβασα σε αλλη αναρτηση περασμενων ημερων το σχεδιο του συμφωνητικού. Πρόσεξα οτι οπως εχει συνταχθει κακό θα κανει στον εισπρακτικό τομέα των συναδέλφων. Βλεπω οτι παρουσιαζει γνωμες ανθρωπων ασχετων με το επαγγελμα μας και με την εισπρακτική τακτική που ακολουθεί καθε συναδελφος. Αυτό το καθε τριμηνο πληρωμή τι ηθελε να μπει; και γιατι δεν προβλέπει προείσπραξη αμοιβών;
Βλεπω οτι καθε κινηση που γινεται απο τους συνδέσμους του επαγγελματος μας τα 2 τελευταια χρόνια , αντι να οδηγήσει το επαγγελμα προς το καλύτερο το εχει καταστρέψει. Μας πήρε χαμπαρι και ο γεν. γραμματεας του υπ. οικ. , ετσι μας χδορεψε στο ταψι καταστρεψοντας εντελως καθε πρόοδο δική μας προς το καλύτερο. Ας προσεξουμε επιτελους οτι αυτός ο ανθρωπος διελυσε την Ελλάδα απο εποχής Σημίτη . Τώρα την αποτελειώνει. Τα ραπανάκια μας ελειπαν , οπως γραφει εδω καποιος συνάδελφος.
Καίρατος
image description CHRIS KAP | Φεβρουαρίου 17, 2011 4:54 μ.μ. | Reply
Μίλησα με ένα φίλο από το σδοε και μου είπε ότι ο νόμος είναι νόμος και ουδείς τον παραβαίνει με τρικ π.χ συμφωνητικό . Οποίος κατάλαβε κατάλαβε και το τι μας συμφέρει εμάς .. το ακούνε βερεσέ .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο