Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπουργείο Οικονομικών - Ιδιώτες θα «μανατζάρουν» τους εφοριακούς κατά της φοροδιαφυγής

Συμβουλές από ιδιώτες θα δέχονται για 15 μήνες οι εφοριακοί υπάλληλοι αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, να αυξηθούν τα έσοδα από την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες.

Υπουργείο Οικονομικών  - Ιδιώτες θα «μανατζάρουν» τους εφοριακούς κατά της φοροδιαφυγής

Συμβουλές από ιδιώτες θα δέχονται για 15 μήνες οι εφοριακοί υπάλληλοι αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, να αυξηθούν τα έσοδα από την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες.

Αυτό προβλέπεται σε διακήρυξη διαγωνισμού με τον πρωτότυπο τίτλο «Σύμβουλος για την εφαρμογή μέτρων πάταξης της γενικευμένης φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης» που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή στη δημοσιότητα. Ο ιδιώτης «μάνατζερ» - σύμβουλος για την είσπραξη φόρων και την εφαρμογή των φορολογικών νόμων θα λάβει ως αμοιβή το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ!

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι γιατί το υπουργείο Οικονομικών με τους 20.000 και πλέον έμπειρους υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη έχει ανάγκη ιδιώτη συμβούλου και μάλιστα με αμοιβή 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αδιαρθρώσει τις υπηρεσίες του, να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη και το βασικότερο να εφαρμόσει το φορολογικό νόμο.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της διακήρυξης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η υστέρηση των φορολογικών εσόδων οφείλεται κυρίως στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή, τη γενικευμένη αντίληψη περί διαφθοράς στη διοίκηση των κρατικών υπηρεσιών και στην αποτυχία των καίριων διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης να αντιμετωπίσουν συστηματικά πρόβλήματα με αποτελεσματικό τρόπο και διαρθρωτικές αδυναμίες διαχείρισης της φορολογικής συμμόρφωσης.

Το σχέδιο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής (Σχέδιο δράσης) προβλέπει εστιασμένες εντατικές προσπάθειες σε πέντε κρίσιμους τομείς:

- Αυστηρή παρακολούθηση της υλοποίησης των νέων φορολογικών μέτρων που περιλαμβάνονται στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, με λεπτομερή χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ουσιαστικό έλεγχο προόδου και ανασκόπηση αποτελεσμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη των στόχων της φορολογικής πολιτικής.

- Είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, με έμφαση στους μεγαλύτερους οφειλέτες, αλλά και συντονισμός με τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης με στόχο την εκμετάλλευση συνεργείων στην είσπραξη οφειλών.

- Εξασφάλιση της φορολογικής συμμόρφωσης των μεγαλύτερων φορολογουμένων και μεταξύ άλλων αναδιοργάνωση των κέντρων ελέγχουν μεγάλων φορολογουμένων.

- Πάταξης της φοροδιαφυγής φορολογουμένων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ελεύθερων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα, με ελέγχους που βασίζονται σε ανάλυση κινδύνου, αλλά και δίωξη των σημαντικότερων παραβατών.

- Πρόγραμμα συστηματικής παρακολούθησης των υποχρεώσεων υποβολής δηλώσεων και πληρωμών παρακρατούμενων φόρων (κυρίως ΦΠΑ) για να βελτιωθεί η συμμόρφωση προς τις εν λόγω υποχρεώσεις.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description kzis | Φεβρουαρίου 15, 2011 9:02 π.μ. | Reply
Ενα κράτος ... εργολάβος!!!!
ή
η λαμογιά με άλλο πρόσωπο!!!
image description LIAROMMATIS | Φεβρουαρίου 15, 2011 11:09 μ.μ. | Reply
ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΙΑΘΗΚΗΣ (ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΗΣ ΤΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ)
image description ADIMM | Φεβρουαρίου 16, 2011 2:55 μ.μ. | Reply
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο