Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία για αύξηση των ποσοστών προκαταβολών φόρου από ΑΕ, ΕΠΕ και Τράπεζες

Τροπολογία με την οποία αυξάνεται το ποσοστό προκαταβολής φόρου των ημεδαπών ανωνύμων εταιριών, των εταιριών περιορισμένης ευθύνης και των λοιπών νομικών προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 101 του ν. 2238/1994, κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις στο φορολογικό καθεστώς των συνδεδεμένων εταιρειών και άλλες διατάξεις»....

Τροπολογία με την οποία αυξάνεται το ποσοστό προκαταβολής φόρου των ημεδαπών ανωνύμων εταιριών, των εταιριών περιορισμένης ευθύνης και των λοιπών νομικών προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 101 του ν. 2238/1994, κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις στο φορολογικό καθεστώς των συνδεδεμένων εταιρειών και άλλες διατάξεις».
Συγκεκριμένα, αυξάνεται από 55% σε 65% το ποσοστό προκαταβολής φόρου των ημεδαπών ΑΕ, των ΕΠΕ και των λοιπών νομικών προσώπων της παραγράφου 1 του άρθρου 101 του ν. 2238/1994, ενώ για τραπεζικές ημεδαπές ΑΕ και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, το ποσοστό της προκαταβολής αυξάνεται από 60% σε 80%.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η αύξηση αυτή κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να εξομαλυνθεί η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των νομικών προσώπων και των μισθωτών, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια απόκτησης των εισοδημάτων από τους τελευταίους ενεργείται παρακράτηση φόρου από τον εργοδότη στο συνολικό ποσό των εισοδημάτων (μισθούς), το οποίο ουσιαστικά αποτελεί προκαταβολή.

Επίσης, ανάλογο αυξημένο ποσό προκαταβολής φόρου εισοδήματος καταβάλλεται και από τα νομικά πρόσωπα που έχουν την έδρα τους σε άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. Γερμανία 100%, Δανία 100%, Ιταλία 93,5%, Πορτογαλία 85%, Αυστρία 80%, Ισπανία 75%, κλπ). Τα αυξημένα ποσοστά προκαταβολής ισχύουν για δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2006 και επομένων.

Στη συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους φαίνεται ότι «από τις προτεινόμενες διατάξεις επισπεύδεται η είσπραξη εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, ποσού 450.000.000 ευρώ, περίπου, λόγω της αύξησης των προκαταβολών φόρου κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες γενικά για τις εταιρείες, συνεταιρισμούς κ.λπ. και κατά είκοσι ποσοστιαίες μονάδες για τις τράπεζες.
Πηγή Express

Δείτε την τροπολογία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο