Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση της Α.Κ.Ι.Ο.Ε. σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ο.Ε.Ε.

Οποίος αλλοιώνει την ετυμηγορία των συναδέλφων δεν σέβεται την Δημοκρατία

Η αλλοίωση της ετυμηγορίας των συναδέλφων σίγουρα αποτελεί  πρόβλημα σημαντικό, γιατί αναδεικνύει ποιοι και πόσο σέβονται τις διαδικασίες. Η μεθόδευση  της αλλοίωσης αποτελεί ένα ακόμα πρόβλημα.

Υπενθυμίζουμε για την ενημέρωση των συναδέλφων τι έγινε κατά την συνέλευση της ΣΤΑ 29-1-2011 για την εκλογή της 15 μελούς Κεντρικής Διοίκησης. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν 200 εκλέκτορες. Από αυτούς βάσει των εκλογών του ΟΕΕ στις 12-12-2010 είχαν: 69 ΔΗΚΙΟ(ΝΔ), 69 ΠΑΣΚΟ(ΠΑΣΟΚ), 20 ΑΚΙΟΕ, 14 ΠΟΦΕ-Ε, 11 ΔΠΚ(ΚΚΕ), 11ΣΕΠ(ΣΥΡΡΙΖΑ), 4 ΕΠΟ(ΛΑΟΣ), 2 ΑΡΜΟ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ).

Λόγω του γεγονότος, ότι η ΕΠΟ(ΛΑΟΣ) δεν έβγαζε έδρα στη Κ.Δ., οι 4 εκλέκτορες της, ψήφισαν την ΠΑΣΚΟ, με αποτέλεσμα η ΠΑΣΚΟ, να κερδίσει οριακά μια ακόμη έδρα,  εις βάρος της ΑΚΙΟΕ, που έχασε την δεύτερη της έδρα, την οποία είχε κερδίσει από τα αποτελέσματα των εκλογών. Αυτό ήταν αποτέλεσμα παρασκηνιακής συνεργασίας κάποιων μελών της ΠΑΣΚΟ με τους κκ.της ΕΠΟ ενώ παραμένουν ακόμη άγνωστα τα ανταλλάγματα. Έτσι διαμορφώθηκε η νέα Κ.Δ με την εξής σύνθεση:  ΠΑΣΚΟ 6-ΔΗΚΙΟ 5-ΑΚΙΟΕ 1-ΠΟΦΕΕ 1-ΔΠΚ 1-ΣΕΠ-Ο 1

Προς τιμή της η επίσημη ΠΑΣΚΟ θεώρησε προβοκατόρικο το γεγονός και συμφώνησε να γίνει εκ νέου εκλογή νέας Κ.Δ. όπως και έγινε.

Το ίδιο ακριβώς γεγονός έγινε και στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες της ΣΤΑ πριν 3 χρόνια με θύμα την ΠΟΦΕΕ, θύτη πάλι αυτούς τους κκ της ΕΠΟ μόνο που τότε είχαν 6 έδρες και η ψήφος τους μοιράστηκε από 3 σε ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ με  αποτέλεσμα η ΔΗΚΙΟ να εκλέξει 7 έδρες στην Κ.Δ. αντί 6 που δικαιούνταν στερώντας την εκπροσώπηση  στην Κ.Δ. από την ΠΟΦΕΕ.

Η συνέχεια λέει ότι εκλέχτηκε πρόεδρος του ΟΕΕ ο κ.Καλιρης με τις ψήφους των ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ συνολικά 12, 1 ψήφο πήρε ο Π. Αλεβιζάκης της ΑΚΙΟΕ και 2 λευκά. Η ΑΚΙΟΕ κατήγγειλε το γεγονός του κλεψίματος της έδρας από την ΠΟΦΕΕ μόνο που δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάμε σε νέα ΣΤΑ γιατί ήταν ήδη  η δεύτερη και θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές στο ΟΕΕ. Πριν οδηγηθούμε τότε στην δεύτερη Συνέλευση των Αντιπροσώπων είχαμε προτείνει συνεργασία στην ΠΟΦΕΕ προκείμενου να μην ευοδωθούν οι μεθοδεύσεις της ΕΠΟ. Δυστυχώς παρά την πρόταση μας για προγραμματική συμφωνία και συνεργασία η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ δεν απεδέχθη την πρόταση μας και έγινε βορρά στις επιθυμίες των ΕΠΟ και των συνεργατών της - ΔΗΚΙΟ - ΠΑΣΚΟ. Για την αποκατάσταση της αλήθειας επικαλούμαστε την επίσημη συνάντηση και την πρόταση που κάναμε με τον κ. Αυλωνίτη  Νικόλαο .  Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα και σε αυτά έχουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα στους ανθρώπους της ΠΟΦΕΕ και αλλά και γενικότερα:

Προς τι η σπουδή να μας χρεώσουν την εκλογή του προηγούμενου προέδρου;

Γιατί αναφέρονται στο γεγονός της αρπαγής της έδρας από την ΑΚΙΟΕ τώρα και της ΠΟΦΕΕ πριν 3 χρόνια  σαν να είμαστε υπεύθυνοι  και υπόλογοι για το θέμα;

Γιατί δεν αναφέρονται πουθενά οι ευθύνες αυτών των κατάπτυστων κυρίων της ΕΠΟ που με τις ενέργειες τους  γελοιοποιούν και κάνουν άνω-κάτω  το ΟΕΕ;

Γιατί δεν ψάχνουν οι κύριοι της ΠΟΦΕΕ να βρουν τα κοινά σημεία με την ΑΚΙΟΕ που θα πρέπει να παλέψουμε στο ΟΕΕ;
Τέλος κύριοι της ΔΗΚΙΟ και της ΠΑΣΚΟ θα πρέπει να μάθατε τόσα χρόνια ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και αν δεν κόψετε το χέρι σε αυτά τα μέλη σας που είναι τυχοδιώκτες και καιροσκόποι τότε αυτές οι ιστορίες θα γίνουν μπούμερανγκ εις βάρος σας    

Αν τέτοια γεγονότα δεν είναι παραχάραξη και αλλοίωση της ψήφου των Ελλήνων οικονομολόγων τότε ποια είναι;

Αναμένουμε την αποκατάσταση της ετυμηγορίας των συνάδελφων , την αποκάλυψη όλων αυτών που συνεργάστηκαν με την ΕΠΟ και απαιτούμε να γνωρίσουν στους συναδέλφους  με ποια ανταλλάγματα έκαναν τέτοιες συνεργασίες και αλλοίωσαν τις αποφάσεις των συναδέλφων. Αναμένουμε υπεύθυνη στάση ανάλογη της κρισιμότητας της περιόδου που ζούμε και ανάλογη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Α.ΚΙ.Ο.Ε)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο