Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γιώργος Παπακωνσταντίνου - «Τουλάχιστον άστοχες» οι νέες συστάσεις Ντερούζ «πουλήστε παραλίες»

«Τουλάχιστον άστοχες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Σ. Ντερούζ σε κυριακάτικες εφημερίδες, στην οποία συστήνει στην Αθήνα μεταξύ άλλων την πώληση παραλιών, του Ελληνικού και της ΔΕΗ.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου - «Τουλάχιστον άστοχες» οι νέες συστάσεις Ντερούζ «πουλήστε παραλίες»

«Τουλάχιστον άστοχες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Σ. Ντερούζ σε κυριακάτικες εφημερίδες, στην οποία συστήνει στην Αθήνα μεταξύ άλλων την πώληση παραλιών, του Ελληνικού και της ΔΕΗ.

Η απόφαση για «αξιοποίηση, και όχι εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας είναι επιλογή της κυβέρνησης και θα γίνει συντεταγμένα, αναφέρει ο υπουργός σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, με φόντο τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί νωρίτερα για τις δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αξιωματούχου που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει: «Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, είναι μια επιλογή που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας».

Η αξιοποίηση, λέει ο υπουργός, είναι επιλογή της κυβέρνηση που προωθείται παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, «το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα - με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

«Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως η κυβέρνηση, και «ουδείς άλλος» παίρνει συντεταγμένα αυτές τις αποφάσεις. «Γι’ αυτό και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο