Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της ΠΟΦΕΕ στον ΟΑΕΔ για τον αποκλεισμό των λογιστών από το πρόγραμμα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ

Προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Θέμα:  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ του ΚΛΑΔΟΥ από το «Τροποποιημένο πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα»

 

Αρ. Πρωτοκ.  Εξερχόμενου: 013

Αθήνα: Παρασκευή , 11 Φεβρουαρίου  2011

 

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το ΣΤΑΚΩΔ του Κλάδου μας 69.20.2 (Λογιστικές Υπηρεσίες) & 69.20.3 (Υπηρεσίες Παροχής Φορολογικών Συμβούλων) ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ στον πίνακα που υπάρχει για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης του νέου τροποποιημένου προγράμματος.

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται περί παράλειψης ή αφαίρεση από πρόθεση αλλά είμαστε υποχρεώμενοι να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αναγκαίο ΚΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ να μπορεί να ενισχυθεί για την διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.

Ο Κλάδος μας αποτελείται από μικρομεσαίες ατομικές ή εταιρικές επιχειρήσεις με ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ λόγω της οικονομικής κρίσης που κτυπά κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η παύση δραστηριότητος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι πελάτες μας, αλλά και η αδυναμία είσπραξης των αμοιβών μας, υποχρεώνει πολλούς Συναδέλφους να προβαίνουν σε σταδιακή μείωση του προσωπικού τους.

Πρέπει επιτέλους να επιδοτείται η απασχόληση και όχι το επίδομα ανεργείας.

Σύμφωνα με την Γ.Γ.Π.Σ. υπάρχουν 14.700 Λογιστικά Γραφεία - που λειτουργούν νόμιμα - στην Ελλάδα .

Η μη ενίσχυσή τους για διατήρηση των θέσεων απασχόλησης ενισχύει όλους αυτούς που εδώ και χρόνια παραοικονομούν στον Κλάδος μας και απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό.

Ο Κλάδος μας δεν αποτελεί εξαίρεση στο πρόβλημα επιβίωσης. Θα το θέλαμε αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Το ότι στον ΣΤΑΚΩΔ 69 υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει υπαγωγή συγκεκριμμένων ΣΤΑΚΩΔ (69.20.2 & 69.20.3) .

Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση στην παρατήρησή μας ή την διόρθωση του λάθους.

Ο Κλάδος μας ενισχύει όλες τις προσπάθειες του Οργανισμού σας και εύλογα επιζητούμε να εξετάσετε κατά προτεραιότητα το δίκαιο αίτημά μας.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

 

Πανίδης Ι. Αβραάμ                                                     Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο